Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 2. 2021,
6.09

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

epidemija pouk šola

Torek, 9. 2. 2021, 6.09

3 leta, 2 meseca

V šolske klopi se vrača prva triada učencev, odpirajo se tudi vrtci #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

V skladu s četrtkovo odločitvijo vlade danes v šole odhajajo vsi učenci prvega triletja osnovnih šol, prav tako znova odpirajo vse vrtce, tisti, ki so že bili odprti, pa začenjajo delovati v polnem obsegu. Na agenciji za varnost prometa in policiji opozarjajo na previdnost v prometu, saj bo na cestah znova več prometa in otrok.

Infekcijska klinika
Novice Na hitrem testiranju velik del šolnikov najprej pozitivnih, nato vsi negativni #video

V četrtek je namreč vlada sklenila, da ukrepov zaradi vse manjših epidemioloških razlik med posameznimi deli države ne bo več sprejemala regionalno, ampak za vso državo. Hkrati je sklenila, da je vsa država v rdečem območju, ki glede na sprejet vladni načrt sproščanja omogoča odprtje vrtcev in šol za prve tri razrede po vsej državi.

Upajo, da se bodo v šole kmalu vrnili tudi preostali učenci

Tako starši kot zaposleni so ponovno odprtje pozdravili, ob tem pa izrazili upanje, da se bodo lahko v šole kmalu vrnili tudi preostali učenci. Vsi zaposleni, razen tisti, ki so covid-19 že preboleli, se morajo ob ponovnem prihodu testirati, prav tako tisti, ki so imeli pouk v šolah že pretekla dva tedna. Nekatera testiranja so izvedli že v ponedeljek, preostala večina naj bi se testirala danes čez dan.

Za zdaj pa še naprej ostajajo zaprte srednje šole, za katere bi prve ukrepe lahko sprostili, ko bo država prešla v t. i. oranžno fazo. Ta prehod bi se lahko zgodil ta teden. K čimprejšnjemu odprtju srednjih šol sicer pozivajo v iniciativi Zahtevamo šolo, kjer so za danes napovedali bojkot pouka na daljavo. Predstavniki staršev otrok iz osnovnih šol Maribora in okolice pa so v podporo prizadevanjem za ustreznejše izvajanje pouka za danes pozvali k desetminutni prekinitvi pouka v osnovnih šolah, piše STA.

Simona Kustec
Novice Ravnatelji ljubljanskih osnovnih šol za takojšnjo vrnitev vseh učencev v šole
Ne spreglejte