SiolNET. Novice Slovenija
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kristjani obeležujejo največji krščanski praznik − veliko noč #video

0,37

termometer

Kristjani danes praznujejo svoj največji praznik − veliko noč, s katero se spominjajo Jezusovega vstajenja od mrtvih. Tega bodo naznanile velikonočne maše, ki pomenijo vrhunec velikonočnega praznovanja. Slovenski škofje bodo maše darovali v stolnicah, papež pa bo opoldne v Vatikanu podelil tudi t. i. blagoslov mestu in svetu.

Po cerkvah bodo danes zjutraj potekale vstajenjske procesije z velikonočnimi mašami, na katerih bodo duhovniki naznanili, da je Jezus vstal od mrtvih, kar bodo zaznamovale slovesne velikonočne aleluje. Z vstajenjem od mrtvih je namreč Jezus po verovanju kristjanov premagal smrt, vsem ljudem pa s tem odprl možnost, da so po smrti deležni večnega življenja. Tudi zato je vzdušje na veliko noč med kristjani precej praznično in slovesno.

Velikonočno jutro je glede prihodnosti človeštva prelomnica in začetek novega stanja, so slovenski škofje zapisali v velikonočnem voščilu. Jezus je po njihovih besedah vstal, da bi sam živel v nas in da bi bili božjega življenja deležni tudi mi. Slednje pa se bo v polnosti udejanjilo v večnosti, so dodali.

Množico vernikov pričakujejo v Vatikanu. Tam bo papež Frančišek na Trgu svetega Petra ob 10. uri najprej vodil velikonočno mašo, opoldne pa podelil še tradicionalni blagoslov urbi et orbi, ki ga običajno podeli v številnih jezikih, tudi slovenščini.

To pa v velikonočnem voščilu državljanom sporoča predsednik vlade: 

velikonočno voščilo JJ | Foto: Gov.si Foto: Gov.si

Milijonar Planet TV Na Gorenjskem ji rečejo prata, kako ji pravite vi? #video Velikonočno jajce Trendi Velika velikonočna jajca krasijo središče mesta #foto Pirh. Pirhi. Barvanje pirhov. Velika noč. Trendi Preprost, a učinkovit trik za pajčevinaste pirhe jajce lupina številka Trendi Kaj pomenijo te oznake na jajcih? Pomlad. Velika noč. Pirhi. Dom Kako najlepše okrasiti stanovanje za veliko noč? pirhi smetana thumb Trendi Kako pirhe pobarvati s stepeno smetano #video velika noč, jajca, pirhi, polnjena jajca Trendi Recepti s hrenom: vražja polnjena jajčka s popečeno slanino Agragold velikonočni kolački Trendi Velikonočni kolački malce drugače: popolna eksplozija okusov #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin