SiolNET. Novice Slovenija
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kreditojemalec v švicarskih frankih vložil ustavno pritožbo

0,22

termometer

Švicarski franki
Foto: Getty Images

Eden od kreditojemalcev v švicarskih frankih je vložil ustavno pritožbo zaradi kršitve človekove pravice ali temeljne svoboščine zoper posamični akt, so potrdili v Združenju Frank, kjer podrobnosti ne razkrivajo. Vrhovno sodišče je sicer minuli teden tudi v drugi sodbi glede posojil v švicarskih frankih odločilo v korist banke.

Odvetnik Robert Preininger je minuli teden povedal, da je vložil ustavno pritožbo na prvo pravnomočno sodbo vrhovnega sodišča (o kateri je vrhovno sodišče obveščalo novembra lani). Zaprosil je za prednostno obravnavo, saj da ta primer vpliva tudi na ostalih 16.000 kreditojemalcev ter "gre za hude škodljive posledice za posameznike in njihove družine".

Švicarski franki Posel danes Vrhovno sodišče še drugič odločilo v korist banke in ne posojilojemalca v frankih

Vrhovno sodišče minuli teden v eni od sodb odločilo v korist banke

Vrhovno sodišče je sicer minuli teden tudi v drugi sodbi glede posojil v švicarskih frankih, ki je postala pravnomočna, odločilo v korist banke. Kreditojemalka v švicarskih frankih je tožila banko in zahtevala ničnost kreditne pogodbe, a je prvostopenjsko sodišče tožbeni zahtevek zavrnilo. Kreditojemalka se je pritožila na drugostopenjsko sodišče, ki je sodbo sodišča prve stopnje potrdilo, zato je vložila revizijo na vrhovno sodišče.

Švicarski franki Novice Vrhovno sodišče: Posojilni pogodbi v frankih sta veljavni

To je decembra lani revizijo zavrnilo. Pritrdilo je višjemu sodišču, da je banka ustrezno poučila kreditojemalko o tveganjih sklenitve posojila v švicarskih frankih s spremenljivo obrestno mero in da je bila seznanjena z morebitnimi ekonomskimi posledicami, ki jih prinaša sklenitev takšne kreditne pogodbe. Zato je bila posojilna dolžnost banke ustrezno in pošteno opravljena, je odločilo.

Švicarski franki Posel danes Vrhovno sodišče ničnost pogodbe v frankih vrnilo v novo sojenje Švicarski Frank. Posel danes Vrhovno sodišče razveljavilo sodbi o posojilih v frankih Švicarski Frank. Novice Na sodiščih do 80 tožb zaradi posojil v frankih. Kaj bi pomenilo njihovo izničenje? #video Švicarski franki Novice Banka nad ničnost pogodbe v frankih z vsemi pravnimi sredstvi Švicarski Frank. Posel danes Po odmevni sodbi zaradi posojil v frankih banke še molčijo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin