SiolNET. Novice Slovenija
2,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Klavzura DeSUS predlagala poziv k odstopu poslancev, usoda Jasniča še nejasna #video

2,91

termometer

Klavzura DeSUS je po današnji razpravi svetu stranke predlagala, da poslance DeSUS pozove k odstopu. Nadomestili bi jih nadomestni poslanci, je v izjavi povedal predsednik DeSUS Ljubo Jasnič. Svet stranke bo o tem odločal predvidoma prihodnji četrtek. Če bo sklep podprl, poslanci pa pozivu ne bodo sledili, Jasnič ne izključuje svojega odstopa.

Odnosi in sodelovanje s poslansko skupino, ki z novim vodstvom stranke – to se je v zadnjem letu in pol že trikrat zamenjalo – še ni uspela najti skupnega jezika, je bila ena od osrednjih tem današnje klavzure. Poslanca Ivan Hršak in Branko Simonovič se po koncu klavzure nista ustavila pred mediji, vodja poslanske skupine Franc Jurša pa je svojo udeležbo danes opravičil zaradi osebnih razlogov.

Svoje osebno stališče do predloga sklepa bo Ljubo Jasnič predstavil svetu stranke, poroča STA. Če poslanci ne bodo odstopili, pa bo Jasnič "potegnil zaključek, da je stališče stranke na strani poslancev in se bom moral sam s sabo dogovoriti, kaj bo". Na vprašanje, ali bo, če svet stranke ne bo podprl sklepa, to razumel kot zaupnico poslancem in bo razmislil o svoji usodi, je odvrnil: "Drugega ne bo preostalo."

desus Novice DeSUS: septembra tudi o odnosu s poslanci in kadrovski politiki stranke #video

Če se poti razidejo, stranki ne bo lahko

Jasnič priznava, da stranki ne bo lahko, če se poti s poslanci razidejo, saj bo v prvi vrsti izgubila ljudi, ki v DZ predstavljajo stališča stranke.

Celotna razprava je bila po oceni Jasniča sicer zelo umirjena, konstruktivna, vsebinska, podani so bili dobri predlogi, pa tudi nekaj kritik na delo vodstva. "V uvodni besedi sem povedal, da želim odkrito razpravo, brez fige v žepu, da se oceni moje delo v teh dveh mesecih in pol, pa tudi delo vseh prejšnjih vodstev stranke," je dejal.

Med ključnimi kritikami so po njegovih besedah bile premajhna prisotnost na terenu in premalo stika s članstvom, premalo novinarskih konferenc, na katerih bi predstavili delo in stališča stranke, ter neodzivnost na aktualna dogajanja v DZ in vladi. "Mislim, da bomo morali te stvari v prihodnje temeljito popraviti," je poudaril.

"Bil je zadnji čas, da smo sklicali klavzuro. Mislim, da je treba to ponoviti vsako leto, počistiti stranko, da gre lahko lažje naprej. Predolgo je trajalo, da je prišlo do takih razprav," je ocenil.

V okoli šesturni razpravi so obravnavali tudi aktualne zakonodajne predloge. Po besedah Jasniča je enotna odločitev, da zakonov o demografskem skladu, zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in o dolgotrajni oskrbi v DeSUS v taki obliki ne podpirajo.

Ljubo Jasnič Novice Novo v DeSUS: s kom se bodo povezali, kaj bo s poslanci ... Ljubo Jasnič Novice Jasnič po srečanju s poslansko skupino: DeSUS bo konstruktivna opozicija #video Ljubo Jasnič Novice Vodenje DeSUS prevzema Ljubo Jasnič Marjan Dikaučič3 Novice DeSUS se ni zmotila: to je novi minister za pravosodje Bojan Požar Novice Ura moči: Bo DeSUS prevzel Igor Zorčič? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin