SiolNET. Novice Slovenija
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo bo najprimernejši za vodenje Luke Koper?

0,43

termometer

Luka Koper
Kdo bo predsednik in član uprave Luke Koper, morda niti danes še ne bo znano. Foto: Klemen Korenjak

Nadzorni svet Luke Koper bo na današnji seji ponovno pretresal kandidate za predsednika in člana uprave družbe. Na seji pred slabima dvema tednoma so nadzorniki za člana uprave imenovali zgolj Roberta Rožaca. Ker je ob delavskem direktorju Vojku Rotarju uprava že operativna, tako ni nujno, da bodo nadzorniki že danes popolnili upravo.

Iskanje novega vodstva Luke Koper se je začelo po sporazumnem odhodu tričlanske uprave na čelu z Dimitrijem Zadelom pred mesecem dni, ki ji je mandat uradno prenehal 15. novembra. Prvi luški nadzornik Franci Matoz je kot razlog za razhod z dotedanjo upravo navedel konceptualna razhajanja glede nadaljnje strategije razvoja.

tovorna ladja Luka Koper Posel danes V upravo Luke Koper imenovali le Roberta Rožaca

Nadzorniki so na zadnji seji 12. novembra za člana uprave imenovali le Roberta Rožaca, sicer državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor.

Prvi razgovori končani, nič še odločeno 

Pred sejo nadzornega sveta bo o kandidatih za predsednika in člana uprave Luke Koper razpravljala še kadrovska komisija nadzornega sveta. Matoz nazadnje ni izključil, da bi lahko izbrali katerega od kandidatov, s katerimi so že opravili razgovore. Kot je poudaril, pa želijo pred končno odločitvijo imeti širši nabor.

Med morebitnimi kandidati je v medijih zaokrožilo ime Boštjana Napasta, donedavnega predsednika uprave Geoplina.

Uprava je po imenovanju Rožaca in ob delavskem direktorju Vojku Rotarju sicer že operativna, vendar si je težko predstavljati, da bi dolgo ostala nepopolna. Že v prihodnjih tednih jo čaka priprava poslovnega načrta družbe za leto 2022.

Dimitrij Zadel Novice Uprava Luke Koper sporazumno odstopa s položaja tovorna ladja Luka Koper Avtomoto Posebnost v Kopru: ta ladja v naše morje še ni zaplula #foto Luka Koper Novice Luka Koper: toliko je vredna dividenda na delnico luka koper 1 Novice S sto metrov daljšo obalo računajo na večji pretovor Luka Koper Novice V Luki Koper zasegli več kot 200 kilogramov heroina Luka Koper ladja tanker Posel danes Odprli nov vhod v Luko Koper, ki bo razbremenil promet v mestu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin