Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2024,
7.26

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

evropske volitve kandidati Gibanje Svoboda

Sobota, 6. 4. 2024, 7.26

3 tedne, 3 dni

Kandidat Svobode za evropskega komisarja je Tomaž Vesel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Tomaž Vesel, Računsko sodišče | Premier Robert Golob je na festivalu predstavil strankinega kandidata za evropskega komisarja Tomaža Vesela. Poudaril je, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju. | Foto STA

Premier Robert Golob je na festivalu predstavil strankinega kandidata za evropskega komisarja Tomaža Vesela. Poudaril je, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju.

Foto: STA

Kandidat Svobode za evropskega komisarja je nekdanji predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, je na današnjem festivalu stranke povedal predsednik Gibanja Robert Golob. Poudaril je, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju. Ob tem je poudaril, da je neizmerno ponosen na dosežke Gibanja Svoboda.

Predsednik največje vladne stranke je dejal, da je bil Vesel v "temnih časih" pripravljen izpostaviti "svojo glavo". Svobodo lahko promoviramo vedno, ne samo takrat, ko je lepo in ko zmagujemo, je dodal. Vesel je po njegovih besedah tudi dokaz, da ni nič nemogoče.

Vesel se je zahvalil za priložnost biti kandidat za evropskega komisarja. Po njegovi oceni gre za pomembno funkcijo, na kateri bi sam izkoristil vse, kar je počel celo življenje. Poudaril je, da verjame v vrednote, ki jih je treba promovirati v Evropi. Če bo postal evropski komisar, ne bo delal le za svojo osebno korist, je napovedal. "Mogoče kdo misli, da so to seveda samo privilegiji, ampak je tudi veliko odrekanja in sem pravzaprav zrel za to, da dam vse, kar znam, v dobro Slovenije in državljanov Evropske unije," je poudaril.

Golob se je sicer v svojem nagovoru med drugim spomnil začetkov Gibanja Svoboda, ki da so bili težki, in na zmago stranke na volitvah v DZ. "Včasih, ko poslušam medije, uspejo še mene prepričati, da v resnici nismo kaj dosti naredili v teh dveh letih. In potem si vzamem v roke zvezek in si pogledam, kaj je bilo zastavljeno in kaj je bilo narejeno," je dejal in dodal, da je neizmerno ponosen na to, kar je Gibanju Svoboda uspelo v dveh letih, pa tudi na ministre, poslance, člane lokalnih odborov in podpornike stranke.

Kandidati za evropske volitve

Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda so se danes zbrali na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru. V največji vladni stranki želijo sicer na festivalu, za katerega se nadejajo, da bo postal vsakoletni tradicionalni dogodek stranke, na "sproščen, zabaven, duhovit in družaben način" predstaviti dosedanje delo stranke in njene cilje v prihodnosti, je pred današnjim dogodkom za STA povedal poslovni direktor stranke Peter Majerle.

Na dogodku, ki se ga udeležuje nekaj več kot tisoč članov in simpatizerjev so danes predstavili tudi kandidate za evropske volitve. Med njimi so direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, ki naj bi se mu obetalo tudi prvo mesto na listi, evropska poslanka Irena Joveva, obrambni minister Marjan Šarec in državni sekretar v kabinetu premierja Vojko Volk. Vrstnega reda kandidatov na listi v Svobodi še niso razkrili. Kandidatno listo morajo potrditi še organi stranke.

Svoboda dobila nekaj košaric

V stranki naj bi v zadnjih dneh opravili še dodatne pogovore s potencialnimi kandidati, a pri tem dobili več košaric. H kandidaturi so že prej nagovarjali predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, a je ta že večkrat zatrdila, da je na listi ne bo. Prav tako naj bi v Svobodi snubili nekdanjo podpredsednico stranke Marto Kos, ki je ponudbo zavrnila, ob tem pa za Televizijo Slovenija potrdila, da so ji v stranki v zameno za kandidaturo ponujali položaj evropske komisarke. 

Tomaž Vesel
Novice Kandidat za slovenskega evropskega komisarja naj bi bil Tomaž Vesel
Klemen Grošelj
Novice Klemen Grošelj umaknil kandidaturo, ponudbo zavrnila tudi Marta Kos
Robert Golob
Novice Gibanje Svoboda naj bi določilo sedem od devetih kandidatov za evropske volitve
Irena Joveva
Novice Evropski liberalci s predstavitvijo skupine vodilnih kandidatov začenjajo volilno kampanjo
Ne spreglejte