SiolNET. Novice Slovenija
4,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razmere v bolnišnicah vse slabše, v intenzivnih terapijah 80 odstotkov necepljenih #video

4,72

termometer

"Danes so razmere v bolnišnicah še slabše kot včeraj," je na današnji vladni novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 izpostavila vladna govorka Maja Bratuša. Zdravstvena inšpektorica Deana Potza je prebivalce znova pozvala, naj upoštevajo predpise, saj v nasprotnem primeru prispevajo k slabšanju razmer.

"Aktivnih primerov okužb v državi je že več kot 46.200 (46.243, op. p.), pritisk na bolnišnice se še naprej stopnjuje. Danes so razmere v bolnišnicah še slabše kot včeraj, čeprav smo odpustili 87 pacientov," je uvodoma dejala vladna govorka Maja Bratuša

Na navadnih oddelkih je danes zasedenih že 844 postelj, na oddelkih intenzivne terapije 251. Umrlo je še 19 oseb, 17 v bolnišnicah, dve v domovih za starejše. 

Razmere v bolnišnicah so slabe, so opozorili na vladi. Razmere v bolnišnicah so slabe, so opozorili na vladi. Foto: Vlada RS

Vsak dan povprečno tri tisoč novih okužb, na intenzivnem zdravljenju 80 odstotkov necepljenih 

Epidemiološke razmere v državi še vedno ostajajo zelo resne. V zadnjem tednu je bilo vsak dan povprečno potrjenih več kot tri tisoč novih okužb, 14-dnevna incidenca pa je presegla dva tisoč in danes znaša 2.193, je še opozorila Maja Bratuša.

Na oddelkih intenzivne terapije je 80 odstotkov pacientov necepljenih, "zato še enkrat pozivam vse, ki se za cepljenje še niste odločili, da vnovič premislite. Polno cepljenih je trenutno v državi 64 odstotkov oseb, starejših od 18 let, oziroma 74 odstotkov oseb, starejših od 50 let," je še poudarila Bratuševa. 

Nespoštovanje predpisov poslabšuje razmere

"Morda bi morali večkrat pomisliti na to, da za dnevno objavljenimi številkami stojijo ljudje. Vsi, ki predpisov odkrito ne spoštujejo, prispevajo k slabšanju razmer," je poudarila zdravstvena inšpektorica Deana Potza in izpostavila, da so vsi ukrepi za preprečevanje širjenja virusa namenjeni varovanju zdravja in življenj ljudi.

V zvezi s spoštovanjem pogoja PCT so vsi inšpekcijski organi v zadnjem tednu število nadzorov povečali in jih opravili v več kot 5.900 objektih ter nad več kot 25 tisoč osebami.

"Ugotavljamo prve pozitivne učinke poostrenih nadzorov, saj je v zadnjem tednu glede na teden prej v povprečju ugotovljen manjši delež nepravilnosti," pa je pojasnil Marjan Maček iz Fursa. "V prvi fazi smo v inšpekcijskih nadzorih praviloma le opozarjali na nepravilnosti, vendar smo kar hitro ugotovili, da nadzori niso dosegli namena. Zato smo nadzor še intenzivirali in tudi stopnjevali naše ukrepe," je še dejal.

Arag, nov Posel danes Prejmite trimesečno brezplačno zavarovalno premijo pravne zaščite Darja Korez Korenčan Novice Pretresljiva zgodba voditeljice nacionalke, ki je TVS (še) ni objavila intenziva 3 Novice Toliko novih okužb smo potrdili v torek Žiga Jelar Skakalci trening Planica Sportal Trpljenje Jelarja zaradi covid-19: Nobenemu ne privoščim te izkušnje Molnupiravir Novice Vlada pooblastila NIJZ za nakup zdravil za covid-19

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin