SiolNET. Novice Slovenija
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ponedeljek v UKC prihajata dva tuja otroška kardiologa #video

0,69

termometer

S koncem tedna se izteka službovanje trem otroškim kardiologom, ki so v UKC Ljubljana spomladi dali odpoved, je danes povedal generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder. V ponedeljek tako prihajata na delo dva otroška kardiologa iz tujine, eden iz ZDA in drugi iz Hrvaške.

Ob tem je strokovni direktor pediatrične klinike Janez Jazbec zagotovil, da bodo tudi med koncem tedna zagotovili stanje pripravljenosti pediatričnega kardiologa. "Pripravljenost bo zagotovil pediatrični kardiolog, ki je del ekipe, ki je bila v programu za stalno kardiološko pripravljenost že ves čas," je pojasnil in napovedal, da bodo dokončni ambulantni razpored pripravili v prihodnjem tednu.

zdravniki zdravstvo stavka UKC KC Novice V UKC Ljubljana podpirajo zaposlovanje tujih zdravnikov

Na vprašanje, kako bo urejena pogodba z ameriškim strokovnjakom, saj še ni sprejeta potrebna zakonska sprememba, je odgovoril, da je za to pristojno ministrstvo za zdravje.

Stavka UKC Ljubljana Novice Zaradi odhodov medicinskih sester zaprli tretjino oddelka

Glede komunikacije s tujima strokovnjakoma je Jazbec pojasnil, da bo za vse uradne dokumente pristojna strokovna prevajalska služba, ki jo bo zagotovil Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni. "Za tekočo komunikacijo med zdravnikom in bolnikom pa bodo poskrbeli pediatri in specializanti, ki poleg pediatričnih kardiologov delajo na kardiološkem oddelku," je dodal.

Milojka Kolar Celarc Novice Poslanci kritični do dopolnitve zakona o zdravniški službi

Jazbec je poudaril, da so za oba tuja pediatrična kardiologa že pridobili mnenja o njuni strokovni usposobljenosti in jih poslali na ministrstvo. Hrvaški kardiolog, ki prihaja iz Mostarja, bo ostal na ljubljanski pediatrični kliniki do 31. avgusta. Glede obdobja zaposlitve ameriškega strokovnjaka je dejal, da je to v domeni inštituta za otroške srčne bolezni.

Češnje Novice UKC Ljubljana: Zaradi dobre sezone več poškodb zaradi padcev s češnje #video

Oddelka intenzivne terapije in otroške kirurgije na pediatrični kliniki po Šabedrovih besedah delujeta stabilno, saj češki kirurgi še naprej prihajajo opravljat posege. Na operacije trenutno čaka deset otrok. Julija kirurški posegi niso predvideni. Prve operacije imajo v načrtu avgusta.

Dodal je, da so na otroški kardiologiji zagotovili "praktično vse službe" - od ambulantne dejavnosti do urgentnih invazivnih posegov. Po Šabedrovih besedah so tako poskrbeli tudi za konziliarno službo, prisotnost na bolniškem oddelku in stalno pripravljenost.

UKC Maribor Novice Podatke o bolniku v UKC Maribor izpisali kar na papirnato brisačko #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin