SiolNET. Novice Slovenija
6,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša o Golobu: Gre bolj za popravni izpit Zorana Jankovića #video

6,90

termometer

Gre "bolj za popravni izpit Zorana Jankovića". Sicer pa "bodo vse povedali volivci", je premier in predsednik največje vladne stranke SDS Janez Janša danes ob robu obiska vlade v Posavju komentiral vstop nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba v politiko. 

"Kdorkoli bo dobil zaupanje volivcev in bo parlamentarna stranka v naslednjem sklicu državnega zbora, smo z njim ali z njo pripravljeni sodelovati za skupno dobro," so premierjeve besede o vstopu novih strank v volilno tekmo povzeli v sporočilu kabineta predsednika vlade za javnost po obisku na Fakulteti za turizem.

"Kar se tiče konkretnega kandidata, pa gre, po mojem mnenju, bolj za popravni izpit Zorana Jankovića ali če uporabim besede, ki jih je izrekel gospod Robert Golob: Po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici," je orisal premier. Dodal pa je še: "Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja s šahovnico, dal navodilo".

Golob tudi formalno vstopil v politiko, nanj računajo tudi v drugih strankah 

Robert Golob, nekdanji predsednik uprave GEN-I, je po današnjem kongresu, ki je bil za javnost sicer zaprt, postal novi predsednik stranke Gibanje Svoboda. Kandidiral je kot edini predsednik. Na kongresu, na katerem se je stranka Z.Dej preimenovala v stranko Gibanje Svobode in dobila novega predsednika, je bila izvoljena tudi ožja ekipa. Za podpredsednico je bila izbrana Urška Klakočar Zupančič, za sekretarja stranke pa Matej Arčon, za predsednico sveta stranka pa Mirta Koželj.

V preteklih tednih se je Golob sestal tudi s predsedniki strank KUL, ti so nanj v ponedeljek naslovili vabilo, naj se jim prihodnji teden pridruži na rednem tedenskem sestanku. Na morebitno povezovanje z Golobom pa računata tudi LIDE pod vodstvom Igorja Zorčiča in DeSUS, ki se sicer že dogovarjata o skupni kandidatni listi za volitve v DZ.

Igor Koprivnikar Novice Kdo bo vodil GEN-I? To so predlagani kandidati. janja sluga, jurij lep Novice Poslanca Sluga in Lep prestopata k Robertu Golobu Robert Golob Novice Konferenca se je zdela kot konferenca stranke s sponzorjem GEN-I #video GEN-i Novice Gen-I po umiku Roberta Goloba še vedno brez vodstva Sani Češko. Robert Golob Novice Sandi Češko o Golobu: Težko je ocenjevati uspehe direktorja, ki vodi monopol

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin