Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 1. 2022,
15.28

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

10

Natisni članek

GEN-I gen-i Robert Golob

Torek, 25. 1. 2022, 15.28

2 leti, 3 mesece

Gen-I po umiku Roberta Goloba še vedno brez vodstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

10

GEN-i

Skupščina Gen-I danes ni odločala o imenovanju uprave podjetja. "V odsotnosti predhodne uskladitve družbenikov namreč niso bile podane predpostavke za odločanje družbenikov na današnji seji skupščine," so sporočili iz Gen-I. Nova skupščina bo sklicana najkasneje v 30 dneh. Po tretjem neuspelem poskusu je zdaj na potezi sodišče.

Družba Gen-I je ostala brez vodstva 17. novembra lani, ko je Robertu Golobu potekel mandat predsednika uprave, novega pa ni dobil. Še do nedavnega je veljalo, da je Golob eden od predlaganih kandidatov, a je prejšnji teden umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I.

"Prejšnji teden sem umaknil svoje soglasje za poslovodstvo Gen-I," je v ponedeljek povedal Golob in dodal, da v upravi ne bo več sedel. Želel si je, da bi družbenika prišla na skupščino s svojimi kandidati, ki bodo imeli vizijo razvoja podjetja, za katero bodo stali in ki bo v korist družbe.

Okrožno sodišče v Krškem bo o imenovanju začasne uprave Gen-I odločalo na naroku v sredo. To bo drugi narok, potem ko na prvem 7. januarja o tem ni odločilo.

Sodišče je imelo na mizi tri predloge, dane s strani Gen Energija, Gen-EL in Gen-I. Po dveh preteklih predlogih bi upravo še naprej vodil Golob, po enem pa Martin Novšak, generalni direktor Gen Energije. | Foto: STA , Sodišče je imelo na mizi tri predloge, dane s strani Gen Energija, Gen-EL in Gen-I. Po dveh preteklih predlogih bi upravo še naprej vodil Golob, po enem pa Martin Novšak, generalni direktor Gen Energije. Foto: STA ,

Če sodišče tudi v sredo ne bo imenovalo začasne uprave, bodo podjetje do ponovnega poskusa imenovanja vodstva na skupščini še naprej vodili pooblaščenci. Gen-I bo sicer novo skupščino sklical v 30 dneh.

Skupščina Gen-I o imenovanju uprave odloča soglasno. Lastništvo v Gen-I si na polovico delita Gen Energija in Gen-EL, v slednji družbi pa si lastništvo na polovico delita Gen-I in Gen Energija.

Ne spreglejte