SiolNET. Novice Slovenija
1,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo bo vodil GEN-I? To so predlagani kandidati.

1,55

termometer

GEN-i
Skupščina GEN-I o imenovanju uprave odloča soglasno. Lastništvo v GEN-I si na polovico delita GEN energija in GEN-EL, v zadnji pa imata po polovični delež GEN-I in GEN energija.

Podjetje GEN-I in družbenica GEN-EL o besedah zastopnika Stojana Zdolška za vodenje GEN-I predlagata Igorja Koprivnikarja, sicer dolgoletnega člana poslovodstva GEN-I. Medtem GEN energija predlaga, da uprava ostane štiričlanska, v njej pa bi sedeli Martin Novšak, sicer generalni direktor GEN energije, ter Jure Soklič, Igor Kržan in Primož Stropnik.

GEN-i Novice Gen-I po umiku Roberta Goloba še vedno brez vodstva

Okrožno sodišče v Krškem tudi danes ni odločilo o imenovanju začasne uprave GEN-I, ki je od sredine novembra lani brez poslovodstva. Sodnica ima na mizi predlog Gen Energije s štiričlansko upravo ter predlog GEN-I in GEN-EL s preoblikovanjem uprave v enočlansko, tema je dala osem dni časa za proučitev novih dokumentov GEN energije.

Družba GEN-I je ostala brez vodstva 17. novembra lani, ko je Robertu Golobu potekel mandat predsednika uprave, novega pa ni dobil.

Še do nedavnega je veljalo, da je Golob eden od predlaganih kandidatov, a je ta prejšnji teden umaknil svoje soglasje za vodenje GEN-I. Golob se namreč podaja na politični parket. Še do nedavnega je veljalo, da je Golob eden od predlaganih kandidatov, a je ta prejšnji teden umaknil svoje soglasje za vodenje GEN-I. Golob se namreč podaja na politični parket. Foto: STA

Kot piše spletni portal N1, je GEN energija danes na sodišče, kjer je potekal drugi narok v postopku imenovanja začasne uprave, prinesla nove dokumente, ki naj bi dokazovali, da so njihovi kandidati kompetentni. Sodnica Pavlina Čepin je dala GEN-I in GEN-EL osem dni časa, da jih proučita, nato naj bi vendarle odločila.

Zastopnik GEN-I Stojan Zdolšek: Predlagamo popolnoma politično nevtralnega kandidata

"Naše stališče je, naj sodišče imenuje samo enega začasnega poslovodja, Igorja Koprivnikarja, ki je popolnoma politično nevtralen, nima politične agende in je v zelo dobrih odnosih z vsemi deležniki. Na ta način bi se zagotovilo normalno poslovanje družbe do imenovanja novega poslovodstva, ki bi ga imenovala družbenika na skupščini. Naš predlog je, da ta mandat traja največ eno leto," Zdolškove besede po naroku povzema spletni portal Eposavje.

Kandidat GEN-I in GEN-EL je Igor Koprivnikar, sicer dolgoletni član poslovodstva GEN-I. Kandidat GEN-I in GEN-EL je Igor Koprivnikar, sicer dolgoletni član poslovodstva GEN-I. Foto: STA

Družbenika se bosta morala po Zdolškovem mnenju prej ali slej dogovoriti. "Za tak čas je dovolj en poslovodja in s tem je zadoščeno zakonu o gospodarskih družbah, ki zahteva, da imajo družbe z omejeno odgovornostjo najmanj enega poslovodjo," Zdolška povzema portal Eposavje.

"Težava, kot jo vidimo, je, da imamo dva koncepta. Naš je korporativni, zavzemamo se za interese GEN-I, na drugi strani pa je koncept, podprt s političnimi interesi. Koncept političnega predatorstva," pa je predlog GEN energije po poročanju N1 komentiral Zdolšek.

GEN energija: Gre za zavlačevanje do volitev

Na drugi strani je zastopnik GEN energije Aleš Avbreht po Zdolškovih besedah predlog GEN-I za imenovanje Koprivnikarja označil za poskus zavlačevanja do volitev, da bodo zadržali položaje. Avbreht je po naroku dejal, da GEN-I kot močno podjetje potrebuje močno, štiričlansko upravo, in zanikal očitke o političnih interesih.

GEN energija predlaga, da uprava ostane štiričlanska, v njej pa bi sedeli Martin Novšak (na fotografiji), sicer generalni direktor GEN energije, ter Jure Soklič, Igor Kržan in Primož Stropnik. GEN energija predlaga, da uprava ostane štiričlanska, v njej pa bi sedeli Martin Novšak (na fotografiji), sicer generalni direktor GEN energije, ter Jure Soklič, Igor Kržan in Primož Stropnik. Foto: STA

"Sodišče se po mojem mnenju vedno bolj zaveda, da ne more igrati mirovnega posrednika in da bo v primeru, da bi sledilo GEN energiji, klonilo pod političnimi pritiski," Zdolška, ki je menil, da bo sodišče moralo odločiti, še povzema N1.

Sodišče tako danes znova ni odločilo, GEN-I še naprej vodijo pooblaščenci. Vse redne poslovne dejavnosti družbe v okviru potrjenih letnih načrtov poslovanja potekajo na podlagi podeljenih operativnih pooblastil, ki so bila še pred iztekom Golobovega mandata podeljena na raven strokovnega vodstvenega kadra družbe.

Vodstvo GEN-I je v torek sicer v tretjem poskusu poskušala imenovati skupščina GEN-I, a ta o tem ni odločala. Kot so pojasnili v GEN-I, v odsotnosti predhodne uskladitve družbenikov namreč niso bile podane predpostavke za odločanje družbenikov na skupščini. Novo skupščino bodo po napovedih sklicali najpozneje v 30 dneh.

Robert Golob Novice Konferenca se je zdela kot konferenca stranke s sponzorjem GEN-I #video Sani Češko. Robert Golob Novice Sandi Češko o Golobu: Težko je ocenjevati uspehe direktorja, ki vodi monopol Šarec Golob Novice V SD bi sodelovali z Golobom, njihov podmladek pa se iz njega norčuje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin