SiolNET. Novice Slovenija
1,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Intervencija Slovenije v postopku Ukrajine zoper Rusko federacijo

1,92

termometer

vojska ukrajina rusija poljska vojska | Republika Slovenija bo v postopku intervenirala na strani Ukrajine. | Foto: Reuters
Republika Slovenija bo v postopku intervenirala na strani Ukrajine. Foto: Reuters

Vlada Republike Slovenije je sprejela sklep o vložitvi intervencije Republike Slovenije v postopku Ukrajine zoper Rusko federacijo pred Evropskim sodiščem za človekove pravice, so sporočili z vlade.

Ukrajina je 23. junija 2022 pred Evropskim sodiščem za človekove pravice vložila tožbo zoper Rusko federacijo zaradi množičnih kršitev Konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin ob vojaški zasedbi ukrajinskega teritorija, ki traja od 24. februarja.

Sodišče je z začasno odredbo Vladi Ruske federacije odredilo, da preneha vojaške napade na civilno prebivalstvo in civilne objekte. Ruska vojska mora civilistom omogočiti neoviran dostop do varnih evakuacijskih poti ter dostop do zdravstva, hrane in preostalih osnovnih potrebščin ter neovirano gibanje humanitarnih delavcev po zadevnem teritoriju.

Republika Slovenija bo v postopku posredovala na strani Ukrajine, ki trdi in dokazuje, da je Ruska federacija nezakonito zasedla del ozemlja Ukrajine, katerega zasedba še vedno traja, prav tako zatrjuje, da Ruska federacija še vedno izvaja ciljane, samovoljne in nesorazmerne napade zoper civilno prebivalstvo in njihovo lastnino na vsem ozemlju Ukrajine.

M-55S tank slovenska vojska Novice 28 slovenskih tankov v Ukrajino, 40 nemških transporterjev v Slovenijo Ukrajinski vojaki Novice Tako se zabavajo ukrajinski vojaki #video Hrvaško orožje v Ukrajini Novice Na prvi bojni črti v Ukrajini poleg slovenskega tudi hrvaško orožje #vŽivo Z, ruski vojaki, črka Z Novice Ruske oblasti iščejo nabornike za bojevanje v Ukrajini, toliko jim ponujajo #vŽivo osamljen putin Novice Poniževanje? Putina so pred novinarji pustili čakati vsi njegovi "prijatelji". Patriarh Kiril in Vladimir Putin Novice Rusi užaljeni: "To je bogokletno" NE UPORABI Novice "Moj sin, vedela sem, da me boš osvobodil" #video #vŽivo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin