SiolNET. Novice Slovenija
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gasilci tudi po sestanku z ministrom Šarcem ostajajo pri napovedi protestnega shoda

0,39

termometer

V sindikatu poklicnega gasilstva tudi po današnjem srečanju z obrambnim ministrom Marjanom Šarcem ostajajo pri napovedi protestnega shoda pred poslopjem vlade 16. februarja. Kot je za STA dejal generalni sekretar sindikata David Švarc, zgolj obljub, da se bo odpravljajo plačna nesorazmerja, ne morejo več sprejemati.

Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije je vlado in ministrstvo za obrambo pred dvema tednoma pozval k dogovoru o dvigu plač poklicnim gasilcem. Zahtevajo osem plačnih razredov. Pri tem so pojasnili, da so jih k temu spodbudili parcialni dvigi posameznim skupinam, čeprav je vlada zagotavljala, da se to ne bo dogajalo.

Vladni strani so kot rok za dogovor določili petek, 27. januar. V nasprotnem primeru so napovedali stopnjevanje sindikalnih aktivnosti. Po Švarčevih besedah se jim je zdelo korektno, da še prej svoje zahteve predstavijo resornemu ministru in še enkrat pozovejo k izpolnitvi zahtev.

Današnjega srečanja z ministrom so se udeležili predsedniki sindikatov vseh poklicnih gasilskih enot. Kot je povedal Švarc, jim je minister danes pojasnil, da sicer razume njihove zahteve, a ministrstvo ni tisto, ki bi jim lahko dvignilo plače, pogajanja o odpravi plačnih nesorazmerij pa bodo potekala skupaj s pogajanji o prenovi plačnega sistema javnega sektorja.

pravosodni policist Novice Večje plače bi tudi zaposleni v pravosodju #video občine, občina, infografika Novice Višje plače zahtevajo tudi zaposleni v lokalni samoupravi, ne izključujejo niti stavke Planet 18 Planet TV Shod za dostojne plače bo februarja #video Gregor Pečan Novice Višje plače zahtevajo tudi ravnatelji

Komentarji

7

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin