SiolNET. Novice Slovenija
8,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Furs: Unovčite lahko tudi bon mrtve osebe

8,20

termometer

krsta
Če je umrli pred smrtjo bon prenesel na drugo osebo in imate za to podpisano izjavo, bon lahko brez skrbi unovčite, pojasnjujejo na Fursu. Foto: Getty Images

Potem ko so goste v eni od manjših slovenskih turističnih nastanitev zavrnili, ker so hoteli unovčiti turistični bon že pokojnega dedka, so na Fursu pojasnili, da bi bon lahko unovčili. ''Če je upravičenec pred smrtjo bon prenesel na drugo osebo, ta lahko tak bon unovči na podlagi izpolnjenega obrazca o prenosu bona,'' so med drugim pojasnili na Fursu.

Nenavaden dogodek se je zgodil zaposlenemu v eni od manjših turističnih nastanitev v Sloveniji. Gosti so želeli unovčiti turistični bon že pokojnega dedka. "Bilo je malo nerodno, sam nisem vedel, kako naj se odzovem. Oni pa so bili povsem hladni, ko sem jim povedal, da ta oseba ne obstaja," je povedal zaposleni. 

Zataknilo se je pri bonu pokojnega dedka

"Štiri dni so bivali pri nas in pred odhodom, ko smo delali račun, so poleg svojih turističnih bonov želeli unovčiti še dva prenesena bona. Podatke prvega sem vnesel brez težav, pri drugem pa se je zataknilo," je dodal.

A očitno tudi zaposleni sam ni bil dovolj seznanjen s tem, kdo lahko bone izkoristi oziroma kako točno se lahko prenašajo na drugo osebo. 

krsta Novice Želeli so izkoristiti turistični bon mrtvega dedka

Pogoj je le podpisana izjava pred smrtjo

Na napako zaposlenega so opozorili na Fursu in pojasnili, da je informacija o prenosu bona pred smrtjo objavljena na njihovi spletni strani med pogostimi vprašanji in odgovori pri 20. vprašanju, ki se glasi: ''Ali se bon deduje?''

''Ne, zakon določa, da se bon ne deduje. Bona, ki ga upravičenec pred smrtjo ni sam unovčil ali pa prenesel na drugo osebo, ni mogoče unovčiti. Če pa je upravičenec pred smrtjo bon prenesel na drugo osebo, ta lahko tak bon unovči na podlagi izpolnjenega obrazca o prenosu bona,'' je zapisano v odgovoru.  

Slovenska obala Novice Novi boni: prvi je bil unovčen danes zjutraj moda, ulična moda, Ljubljana Novice Novi boni že veljajo. Preverite, kje jih lahko unovčite. moda, ulična moda, Ljubljana Novice Novi interventni zakon v veljavi. Znano, kdaj bomo lahko unovčili nove bone. Do kdaj mora delavec porabiti dopust? Novice Potrjeno je: toliko bo letos bonov za Slovenke in Slovence

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin