SiolNET. Novice Slovenija
1,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fajonova v pogovoru s Kulebo napovedala obisk v Kijevu

1,74

termometer

Seja vlade. tanja fajon. | Zunanja ministrica Tanja Fajon je ukrajinskemu kolegu zagotovila podporo pri pridobitvi statusa kandidatke za članstvo v EU in povojni obnovi države. | Foto: Ana Kovač
Zunanja ministrica Tanja Fajon je ukrajinskemu kolegu zagotovila podporo pri pridobitvi statusa kandidatke za članstvo v EU in povojni obnovi države. Foto: Ana Kovač

Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes po telefonu govorila z ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebo. Zagotovila je slovensko podporo Ukrajini pri pridobitvi statusa kandidatke za članstvo v EU in napovedala, da bo kmalu obiskala Kijev, je na Twitterju zapisalo slovensko zunanje ministrstvo. Kuleba se ji je zahvalil za podporo.

Kot je na Twitterju zapisalo slovensko zunanje ministrstvo, je ministrica Fajonova ukrajinskemu kolegu zagotovila podporo pri pridobitvi statusa kandidatke za članstvo v EU in povojni obnovi države. Sporočila mu je tudi, da bo kmalu obiskala ukrajinsko prestolnico.

"Hvala za odprt in ploden pogovor! Slovenija je zavezana pomoči ukrajinskim državljanom, da bi čim prej znova živeli v miru. Pomagali bomo tudi pri obnovi infrastrukture ter ponovni vzpostavitvi stabilnosti in upanja," je ministrica za zunanje in evropske zadeve zapisala na Twitterju.

Kot je medtem tvitnil Kuleba, se ji je v pogovoru zahvalil za podporo pri kandidaturi za članstvo v uniji. "Strinjala sva se, da je treba pospešiti sprejemanje sedmega paketa sankcij EU proti Rusiji. Slovenijo sem povabil k sodelovanju pri obnovi ene od v vojni razdejanih ukrajinskih regij," je zapisal.

Konec tedna o podelitvi statusa kandidatk EU Ukrajini in Moldaviji

Slovenska zunanja ministrica se sicer danes udeležuje zasedanja ministrov članic EU, pristojnih za evropske zadeve, v Luksemburgu, na katerem pripravljajo vrh voditeljev EU, ki bo v četrtek in petek v Bruslju. Ministri tako razpravljajo tudi o podelitvi statusa kandidatk Ukrajini in Moldaviji, kar je ministrica Fajonova ob prihodu na zasedanje tudi podprla.

S svojim ukrajinskim kolegom Denisom Šmihalom je sicer pretekli teden govoril tudi premier Robert Golob, ki je potrdil trdno podporo Ukrajini, njeni suverenosti in prizadevanjem za mir.

Razpravljajo tudi v Sloveniji

Ravno danes sicer o slovenskem stališču glede odziva na dogajanje v Ukrajini skupaj s premierjem razpravljajo člani parlamentarnih odborov za zunanjo politiko in evropske zadeve, ki imajo sejo, namenjeno pripravam na zasedanje Evropskega sveta konec tedna.

Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. Novice Tanji Fajon ta podatek zagotovo ne bo všeč BIH Novice Slovenija za podelitev statusa kandidatke BiH že na vrhu EU konec tedna Fajon in Asselborn Novice Fajonova in Asselborn poudarila pomen pomoči Ukrajini

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin