Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
17.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

10

Natisni članek

Matjaž Nemec Tanja Fajon evropske volitve Socialni demokrati

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 17.30

5 let, 2 meseca

Fajonova na vrhu liste SD za evropske volitve, med kandidati tudi Brglez

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

10

Tanja Fajon | Evropska poslanka Tanja Fajon je pričakovano nosilka liste stranke SD za letošnje evropske volitve, ki bodo 26. maja. | Foto STA

Evropska poslanka Tanja Fajon je pričakovano nosilka liste stranke SD za letošnje evropske volitve, ki bodo 26. maja.

Foto: STA

Predsedstvo stranke SD je danes v Ljubljani potrdilo listo kandidatk in kandidatov za majske volitve v Evropski parlament. Nosilka liste je pričakovano postala evropska poslanka Tanja Fajon, med kandidati in kandidatkami za evropske poslance in poslanke pa so še Matjaž Nemec, Dominika Švarc Pipan, Milan Brglez, Neva Grašič, Franc Hočevar, Ljubica Jelušič in Aleksander Jevšek.

"Naši kandidatke in kandidati za evropske poslanke in poslance, to so nosilka liste Tanja Fajon, Matjaž Nemec, Dominika Švarc Pipan, Milan Brglez, Neva Grašič, Franc Hočevar, Ljubica Jelušič in Aleksander Jevšek, se zavzemajo za drugačno, napredno, solidarno in pravično Evropsko unijo," so sporočili iz stranke SD.

Poudarili so, da z njihovo vizijo Evropske unije želijo ustvariti Evropo, ki bo temeljila na enakopravnosti, solidarnosti, svobodi mišljenja, odgovornosti, pravičnosti in vladavini prava, trajnostnem razvoju ter varnosti: "To bo naša Evropa, Evropa za vse ljudi in ne le za izbrance."

Intervju: Marjan Šarec
Novice LMŠ na volitve sama, nanje pritiskali tudi iz Evrope

Židan: Še naprej si bomo prizadevali za povezovanje, solidarnost in sodelovanje

Predsednik SD Dejan Židan je na predstavitvi kandidatk in kandidatov poudaril, da si bodo v stranki kot evropski Socialni demokrati še naprej močno prizadevali za evropsko povezovanje, solidarnost in sodelovanje med narodi na stari celini.

Evropsko povezovanje in sodelovanje je zgodovinski in strateški projekt, ki je utemeljen na spoštovanju različnosti, človekovih pravicah in demokratičnosti odločanja, prav ta projekt pa je ustvaril Evropo brez meja, z neslutenimi možnostmi za razvoj in ustvarjalnost, pravijo v SD.

Gospodarska kriza, ki jo je leta 2008 povzročil nebrzdani kapital, je po njihovem mnenju povzročila odmik od tega strateškega projekta: "Namesto spoštovanja in sodelovanja so se začeli razdvajanje in vzpon nacionalizmov, šovinizmov in fašizmov vseh vrst in oblik."

Alenka Bratušek
Novice Bratuškovi soglasno še en mandat na čelu SAB

"EPP je pokazala, da je ne zanimata blaginja posameznikov in zaščita ranljivih skupin"

Tako smo danes vse pogosteje priča postavljanju ovir in zidov med narode in ljudi, odkrito se napadajo pravice žensk in ranljivih skupin, poudarjajo v SD. Opozarjajo, da smo prišli v čas, ko uničevanja Evropske unije ne moremo in ne smemo zgolj opazovati, ampak moramo nanj odločno odgovoriti, pravijo v stranki: “Hočemo Evropo. Socialdemokratsko. Evropo, ki bo drugačna od te, ki jo ponujajo Orban, Salvini in Tajani. Hočemo Evropo, ki bo solidarna, pravična in napredna."

"Evropska ljudska stranka (EPP, op. a.), ki je Evropsko unijo vodila do zdaj, je pokazala, da je ne zanimata blaginja posameznikov in zaščita ranljivih skupin, ampak želijo le zaščititi kapital in bogatenje peščice. Mi, Socialni demokrati, to zavračamo. Naša Evropa bo Evropa za vse," še poudarjajo v SD.

Violeta Tomić
Novice Kdo piše govore politikom? Erjavec se po nasvet obrne tudi na hčerko Evo.
Ne spreglejte