Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 3. 2021,
14.26

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

86

Natisni članek

Anton Balažek DeSUS Karl Erjavec

Sreda, 10. 3. 2021, 14.26

3 leta, 1 mesec

Erjavec odstopil s položaja predsednika in izstopil iz stranke DeSUS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

86

Karl Erjavec ne želi biti več predsednik stranke DeSUS. Z današnjim dnem tudi ni več njen član, ker meni, da to ni več stranka, ki jo je 15 let vodil. Ob njem je odstopila tudi podpredsednica stranke Irena Majcen. Stranko bo začasno vodil Anton Balažek.

"Veste, da sem bil pozvan, naj se vrnem kot predsednik stranke DeSUS v lanskem letu po hudih peripetijah in nezadovoljstvu z nekdanjo predsednico. To nalogo sem prevzel predvsem zato, da bi stranko konsolidiral, da bi jo rešil. Vendar so zadnji dogodki pokazali, da je stranka tako razklana, da jo je nemogoče rešiti," je po pisanju STA v izjavi novinarjem dejal Karl Erjavec. Pri tem je omenil razklanost v poslanski skupini in v občinskih organizacijah na terenu.

Stranko bo do kongresa vodil Balažek

Anton Balažek | Foto: STA , Foto: STA , Svet stranke se je sicer danes zbral na seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici, Erjavec je namreč s podporo KUL neuspešno kandidiral za predsednika vlade. Sejo je Erjavec po nekaj minutah zapustil, z njim je odšlo tudi nekaj članov.

Čani sveta so na tajnem glasovanju za vodjo stranke do kongresa izvolili podpredsednika stranke Antona Balažka. Kot je ta pojasnil v izjavi za medije, bodo poskušali najti tiste točke, ki jih bodo okrepile. Volilni kongres bo po določilih statuta v letu dni, poroča STA.

Kot je pojasnil Balažek, še ni natančneje znano, kdaj bo kongres, lahko pa da ga bodo sklicali tudi že čez tri mesece. To je po njegovih besedah odvisno tudi od tega, kaj bo pokazala analiza, kaj je za stranko dobro in smiselno.

Erjavčeva dela ni želel ocenjevati

Poudaril je, da bodo poskušali predvsem najti tiste točke, ki jih bodo okrepile, ne pa razdvajale. Glede tega je, kot pravi, optimist, in upa, da bodo našli konsenz, poroča STA.

Erjavčevega dela ni želel ocenjevati. "O predhodnikih vse dobro," je dejal. Prav tako ni želel govoriti o morebitnih imenih bodočih predsednikov stranke.

Karl Erjavec
Novice Vlada ne bo več plačevala Karla Erjavca #video

Našel novo službo

Erjavec je že našel novo službo. Potem ko mu ni uspel naskok na premierski stolček, bo postal pomočnik direktorja za tuje trge v podjetju Iskratel. Odgovoren bo za širitev in vstop na nove trge. 

Spomnimo, da se je Erjavec 5. decembra 2020 po slabem letu od svojega umika iz javnega življenja vrnil na čelo stranke DeSUS. Peti mandat mu je na strankinem kongresu zaupalo 146 delegatov, protikandidat Srečko Felix Krope je dobil 71 glasov. Erjavec, ki je na položaju predsednika DeSUS zamenjal Aleksandro Pivec, je po nastopu funkcije sporočil, da v aktualni vladi Janeza Janše ne bo sodeloval.

Stranka DeSUS, ki ni več del vladne koalicije, je po neuspešni konstruktivni nezaupnici sklenila, da bodo zmerna opozicija, torej da ne bodo člani Koalicije ustavnega loka (KUL) in tudi ne bodo podpisali sporazuma o sodelovanju z Janševo vlado.

Karl Erjavec
Novice Bodo Erjavca danes v DeSUS pozvali k odstopu?
Ne spreglejte