Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 3. 2021,
6.55

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

34

Natisni članek

Karl Erjavec DeSUS

Sreda, 10. 3. 2021, 6.55

3 leta, 1 mesec

Bodo Erjavca danes v DeSUS pozvali k odstopu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

34

Karl Erjavec | Foto STA

Foto: STA

Svet DeSUS bo danes razpravljal o nadaljnjih korakih stranke po neuspeli konstruktivni nezaupnici s kandidaturo predsednika Karla Erjavca za predsednika vlade. Razpravljati pa utegnejo tudi o njegovem položaju v vrhu stranke. Ugibanja o tem je Erjavec, ki pa se je zavil v molk, zadnje dni podkrepil z zaposlitvijo v podjetju Iskratel.

Svet DeSUS bo danes odločal o predlogih izvršnega odbora, ki je 24. februarja razpravljal o nadaljnjem delovanju stranke po neuspešni konstruktivni nezaupnici. Sklenili so, da bodo zmerna opozicija, torej, da ne bodo člani KUL in tudi ne bodo podpisali sporazuma o sodelovanju z vlado Janeza Janše, piše STA.

Se bo moral Erjavec posloviti?

Danes pa se bodo, tudi sodeč po medijskem poročanju, težko izognili razpravi o Erjavčevem položaju. Po nekaterih informacijah bi lahko prišlo do pozivov k njegovemu odstopu ali glasovanja o zaupnici. Erjavec na vprašanje STA, ali razmišlja o tem, da bi to sam storil, od ponedeljka ni odgovoril. Če bo na seji predlog za razširitev dnevnega reda s točko glasovanja o nezaupnici Erjavcu, bo predsednik sveta Anton Urh predlog dal na glasovanje, je ta povedal za STA.

Erjavec ima novo službo

Vprašanja o Erjavčevem morebitnem odhodu je podkrepila njegova zaposlitev v telekomunikacijskem podjetju Iskratel, v katerem bo opravljal naloge pomočnika generalnega direktorja Željka Puljića. Odgovoren bo za širitev in vstop na nove trge. Če bo Erjavec odšel z vrha DeSUS, bo iz drugih razlogov, ne zato, ker je dobil delo v Iskratelu, pa je v ponedeljek ocenil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

V poslanski skupini je sicer že dalj časa napeto. Nekateri poslanci ne skrivajo kritik na Erjavčev račun in poudarjajo uresničevanje strankinega programa tudi s podporo točkam iz koalicijske pogodbe, ki so jo sopodpisali ob vstopu v Janševo vlado. Svet DeSUS bo danes odločal tudi o Erjavčevem predlogu, da za novega generalnega sekretarja stranke namesto Lidije Štruc imenujejo Zlatka Ficka, še piše STA.

Ne spreglejte