Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 11. 2015,
11.45

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ECE energija mobilna aplikacija elektrika plin

Četrtek, 5. 11. 2015, 11.45

8 let, 3 mesece

ECE z revolucionarno in posodobljeno mobilno aplikacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
ECE, drugi največji ponudnik energije pri nas, ki z energijo oskrbuje vsako četrto gospodinjstvo, predstavlja posodobljeno mobilno aplikacijo ECE mobil.

Tako so danes v podjetju ECE s ponosom predstavili revolucionarno nadgradnjo aplikacije, pri čemer so upoštevali želje in potrebe kupcev ter spremembe razvoja mobilnih aplikacij v zadnjih dveh letih. S tem se ECE med energetskimi podjetji pri nas uvršča v sam vrh najsodobnejše ponudbe mobilne aplikacije.

"Najnovejša različica mobilne aplikacije ECE mobil je zdaj razširjena na spremljanje računa za zemeljski plin in lesno biomaso, kupcem pa omogoča preprosto upravljanje računa za elektriko in plin, spremljanje porabe vseh energentov, pregledovanje stanja računov in plačil, oddajo mesečnih števčnih stanj in nakup energentov," je novosti predstavil direktor ECE mag. Mitja Terče. Ta mobilna aplikacija je pri nas tudi edina do zdaj, ki je izdelana za vse operacijske sisteme, torej za IOS, Android in Windows Mobile. Namenjena je uporabnikom v gospodinjstvih, malih in srednjih podjetjih.

Podjetje ECE je bilo pred dvema letoma in pol prvo energetsko podjetje pri nas, ki je svojim kupcem ponudilo mobilno aplikacijo. Ta je že takrat omogočala, da so lahko lastniki pametnih telefonov z nekaj dotiki na mobilniku uredili račun za elektriko in nastavili opomnik za javljanje stanja števca. Ta možnost je še posebej uporabna, saj potrošniku pravočasno sporoči, da je treba o stanju števca obvestiti dobavitelja elektrike, s čimer je znesek na računu dejansko stanje in ne pavšalen. Do danes mobilno aplikacijo uporablja več kot 10 tisoč uporabnikov.

Pomembna prednost prenovljene mobilne aplikacije je tudi v tem, da uporabnik lahko svojo porabo primerja z drugimi primerljivi porabniki (na primer s primerljivo hišo ali stanovanjem, z načinom ogrevanja). ECE mobil uporabniku omogoča tudi primerjavo porabe s preteklimi meseci, pregled vseh računov in opomnik za plačilo računa. Kupec lahko preko aplikacije naroča lesno biomaso, elektriko in zemeljski plin. Aplikacija omogoča tudi spremljanje postavitev polnilnic za električna vozila in podaja okvirno porabo energije naprav v domu. Prek mobilne aplikacije se lahko uredi elektronski račun ali trajnik oz. direktna bremenitev.

"V ECE že od samega začetka podpiramo elektronsko izdajo računa, saj s tem porabimo veliko manj papirja in smo bolj skrbni do okolja. To vsekakor sovpada z našo zavzetostjo za trženje čiste energije iz obnovljivih virov, ki jo vsem našim odjemalcem ponujamo brez doplačila, k podobnemu pa spodbujamo tudi druge ponudnike energije," je še povedal Mitja Terče. ECE je edini slovenski ponudnik električne energije, ki izvira izključno iz obnovljivih virov brez doplačila. Tehnološki napredek namreč omogoča, da lahko na okolju prijazen način pridobivajo energijo vetra, vode in sonca ter jo ponesejo v vsak dom in vsako malo podjetje po vsej Sloveniji.

ECE ponuja kupcem "Energijo prihodnosti", ki je sinonim za energijo iz obnovljivih virov energije, hkrati pomeni tudi tehnološko naprednost podjetja, ki je za prihodnost zelo pomembna.

Avtor fotografij: Borut Cvetko

Ne spreglejte