Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2023,
12.32

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,36

18

Slovenija droga migranti policija

Natisni članek

Torek, 3. 1. 2023, 12.32

1 leto, 6 mesecev

Drogiran 21-letnik s šestimi migranti v avtomobilu trčil v civilno vozilo policije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,36

18

Policija | Foto STA

Foto: STA

Policisti so na zadnji dan preteklega leta pri Ilirski Bistrici ustavili 21-letnega Srba, ki je s šestimi Turki v vozilu bežal pred policijo in pri tem trčil v civilno vozilo policije. Turki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, po prijetju pa zaprosili za mednarodno zaščito. Sodišče je za Srba odredilo pripor, so sporočili s policije.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper, je avtomobil s tujci na cesti med Jelšanami in Ilirsko Bistrico opazila policistka v civilnem službenem avtomobilu. Zapeljala je za njim, medtem ko so mu njeni kolegi v Harijah postavili blokado. Ko je voznik blokado zagledal, je sunkovito zapeljal vzvratno in pri tem trčil v civilno službeno vozilo policistke. Nato je zapeljal naprej po vzporedni cesti proti Dobropolju, kjer pa ga je policistom uspelo ustaviti.

Pri trčenju v službeno civilno vozilo policije sta bila lažje poškodovana policistka in migrant, ki ga je Srb prevažal v prtljažnem prostoru. 21-letniku so odredili tudi hitri test na droge, ki je bil pozitiven.

Migranti so bili državljani Turčije 

Ugotovili so, da je vozil 21-letni državljan Srbije, poleg njega pa je bilo v osebnem vozilu še šest državljanov Turčije, ki so pred tem na nezakonit način prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo pripeljali pred dežurnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Vseh šest migrantov je zaprosilo za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

Giorgia Meloni
Novice Italijanska vlada omejila reševalne operacije nevladnih organizacij na morju
Novice Ladja Ocean Viking iz Sredozemskega morja rešila 113 ljudi

 

Ne spreglejte