SiolNET. Novice Slovenija
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domžalčani zadovoljni, bale s smetmi bodo končno odpeljali #video

0,20

termometer

Smetarsko podjetje Publikus je potrebovalo kar tri mesece pritiskov civilne iniciative iz vasi Študa pri Domžalah, da so končno začeli odstranjevati bale smeti, ki od maja ležijo na travniku, do zdaj pa so odpeljali 36 od skupno 700 bal. Publikus obljublja, da bodo bale odpeljali v dveh tednih, molčijo pa o tem, kdo jih bo odpeljal na sežig v tujino.

Študa, kraj pri Domžalah, je že od maja odlagališče za smeti podjetja Publikus. Za Boruta Ernestla, ki je ustanovil civilno iniciativo in se boril proti baliranim smetem, se zdaj trimesečna mora končno končuje. ''Včeraj je bil srečen dan, končno se je začelo reševati,'' je povedal.

Odpadki Domžale Novice Bale sena sredi travnika v resnici bale smeti #video

Kljub začetku odvozov bal pa še vedno ostaja dvom, ali bodo zadevo izpeljali do konca. ''Zmaga in tisti veseli dan bo, ko bo zadnja bala odpeljana iz naše občine,'' je povedala Renata Kosec, podžupanja občine Domžale. Inšpektorat za okolje in prostor je podjetju Publikus za odvoz bal smeti dodelil 15 dni časa, podjetje pa je zatrdilo, da bodo postopek končali že v dveh tednih, torej dan prej. 

Če bal ne bodo odstranili v določenem 15-dnevnem roku, so na Ministrstvu RS za okolje in prostor povedali, da bodo za odvoz poklicali druge izvajalce in stroške zaračunali podjetju Publikus.  

smeti Novice V slovensko morje priplavale večje količine smeti #video s Novice Našo obalo zasulo deset ton smeti. V prihodnjih dneh prihaja nova pošiljka. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin