Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2022,
19.01

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,56

70

Natisni članek

Reporter Nataša Pirc Musar Tomaž Vesel

Petek, 2. 9. 2022, 19.01

1 leto, 7 mesecev

Pirc Musar o očitkih, da o Veselu laže: Nisem vedela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,56

70

Nataša Pirc Musar | Natašo Pirc Musar smo ujeli na laži. | Foto Ana Kovač

Natašo Pirc Musar smo ujeli na laži.

Foto: Ana Kovač

"Aleša sem prosila, ali se lahko usede s Tomažem Veselom. Usedla sta se v središču mesta – če bi se želela skriti, bi se skrila –vsem na očeh in sem samo prosila, naj se pogovorita, ali bo ta predvolilna predsedniška kampanja čista, ali lahko kampanjo izpeljemo brez metanja polen pod noge," je v včerajšnji oddaji Tarča na TV Slovenija dejala predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar. V avtoriziranem intervjuju za revijo Reporter, ki je bil objavljen 1. avgusta, pa je na vprašanje, ali ve kaj o tem, da se je njen mož Aleš Musar srečal z nekdanjim predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom, ki danes dela za medijskega mogotca Martina Odlazka, odgovorila: "Ne." "V času, ko sem imela omenjeni intervju, nisem vedela, da je do pogovora že prišlo. Pozneje me je mož o tem obvestil in včeraj sem to tudi odkrito povedala," nam je na naša vprašanja odgovorila Nataša Pirc Musar.

Pogovor med novinarjem Reporterja in Natašo Pirc Musar je potekal tako: 

"Se je vaš mož v zadnjih dneh po objavah člankov o vaju v Reporterju srečal s kom iz medijske skupine Media24, v sklopu katere je Reporter?"

"Ne vem, vprašajte njega."

"Imam namreč informacijo, da se je ravno z namenom 'kupovanja medijskega miru' na kosilu srečal z enim od vodilnih iz skupine Media24 - Tomažem Veselom. O tem kaj veste?"

"Ne." 

Nataša Pirc Musar v Tarči popolnoma spremenila zgodbo

Mesec pozneje pa je Nataša Pirc Musar v oddaji Tarča na TV Slovenija pripovedovala popolnoma drugačno zgodbo:

"Takoj po najavi kandidature sem bila deležna napadov z leve in desne. Veste, v tem segmentu je težko biti neodvisen. Dobivala sem jih tako od Odlazkovih medijev kot od medijev, ki so blizu SDS. Jaz sem takrat Aleša prosila, ali se lahko usede s Tomažem Veselom, usedla sta se v središču mesta – če bi se želela skriti, bi se skrila – vsem na očeh in sem samo prosila, naj se pogovorita, ali bo ta predvolilna predsedniška kampanja čista, ali lahko kampanjo izpeljemo brez metanja polen pod noge. Očitno pri tem pogovoru ni bil uspešen, kajti tudi po tem pogovoru z gospodom Veselom sem dobila po šest, sedem negativnih člankov na vsako izdajo Reporterja in Necenzurirano."

"V času, ko sem imela omenjeni intervju, nisem vedela, da je do pogovora že prišlo. Pozneje me je mož o tem obvestil in včeraj sem to tudi odkrito povedala," nam je na naša vprašanja odgovorila predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar.
Pirc Musar
Novice Nataša Pirc Musar priznala pritisk na medije: Moža sem prosila, naj se sestane s Tomažem Veselom #video

Nataša Pirc Musar
Novice Zakaj se je Pirc Musarjeva obrnila na MNZ

Nekaterim medijem očitala, da je pri njih mogoče kupiti medijski mir ali pa napad

Pirc Musarjeva je sicer julija v intervjuju za Siol.net nekaterim medijem očitala, da si je pri njih mogoče kupiti medijski mir ali pa jim plačati za napad.

"To je slabo. Da se je to zgodilo, za gospoda Goloba zagotovo ni dobro. To, da se medijski mir kupuje, da se plača medijski napad na drugače misleče, je nekaj, kar prakticirajo Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano. Je to novinarstvo? Odgovor je: ne," je odgovorila na vprašanje, kako komentira dejstvo, da je družba GEN-I v času, ko jo je vodil aktualni predsednik vlade Robert Golob, podjetju nekdanje novinarke Necezurirano in trenutne predstavnice za stike z javnostjo Gibanja Svoboda Vesni Vuković plačala več kot sto tisoč evrov, pri čemer nihče od vpletenih ne želi pojasniti, za kakšen posel je šlo. 

Odgovorni urednik Pozareporta Bojan Požar je zaradi te izjave zoper Pirc Musarjevo napovedal celo tožbo.

Novice Volilni plakat Pirc Musarjeve se je pojavil prezgodaj #video
Ruska dača
Novice Kampanja Pirc Musarjeve na Ruski dači: njen mož gosti športnike, prisotni tudi sponzorji
Ne spreglejte