SiolNET. Novice Slovenija
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaznali eno morebitno kršitev volilnega molka

0,82

termometer

Referendum |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je v času volilnega molka, ki se je pred nedeljskimi referendumi o spremembah zakonov o vladi, dolgotrajni oskrbi in Radioteleviziji Slovenija začel danes opolnoči, do 19. ure prejela štiri obvestila o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za eno obstaja sum, da gre za kršitev.

Za tri obvestila so ugotovili, da ne vsebujejo elementov kršitve volilnega molka. Inšpektorat za notranje zadeve pa na podlagi prejetih obvestil obravnava eno zadevo, v kateri obstaja sum, da gre za kršitev volilnega molka, in se nanaša na sporno objavo na spletnem mediju, so zapisali na ministrstvu.

Volilni molk bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri. V tem času je prepovedano kakršnokoli nagovarjanje volivcev.

Morebitne prijave kršitev volilnega molka danes in v nedeljo od 7. do 19. ure na telefonski številki 080 21 13 sprejema dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve. Operativno-komunikacijski center Generalne policijske uprave pa jih je na telefonsko številko 080 12 00 sprejemal od polnoči do 7. ure, prav tako pa jih bo sprejemal tudi od danes od 19. ure do nedelje do 7. ure.

Robert Golob. Janez Janša. Novice Prvič po volitvah soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše Referendum Novice Anketa RTV pred referendumi: dvema zakonoma se obeta podpora, eden v negotovosti Referendum Novice To je dobro vedeti pred referendumi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin