Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 1. 2021,
18.43

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

12

Natisni članek

KNOVS Igor Zorčič Koronavirus nezaupnica Sova

Sobota, 16. 1. 2021, 18.43

3 leta, 3 mesece

Direktor Sove ima koronavirus. Kaj bo z nezaupnico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

12

Janez Stušek | Odvetnik Janez Stušek je prvi mož Sove postal lani spomladi po tem, ko je vodenje slovenske vlade prevzel Janez Janša. | Foto STA

Odvetnik Janez Stušek je prvi mož Sove postal lani spomladi po tem, ko je vodenje slovenske vlade prevzel Janez Janša.

Foto: STA

Direktor Sove Janez Stušek je po poročanju 24ur.com okužen z novim koronavirusom. Ker se je v petek udeležil seje Knovsa, vseh devet članov zdaj čaka testiranje, je potrdil tudi predsednik DZ Igor Zorčič. Dogajanje bi lahko vplivalo na za sredo predvideno glasovanje o nezaupnici vladi Janeza Janše, o tem bo odločil kolegij. A Janša je na Twitterju zapisal, da nobena prestavitev ni potrebna, saj se do seje lahko vsi prisotni na Knovs vsaj dvakrat testirajo.

Zdravko Počivalšek
Novice Izpoved Zdravka Počivalška: "Odnosi na levi so nemogoči, preveč egotripov"

Ker je bil Stušek v stiku s člani komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), obstaja možnost, da je okuženih več poslancev različnih poslanskih skupin, članov Knovsa, kar pod vprašaj postavlja sredino izvedbo seje, na kateri bi razpravljali in glasovali o nezaupnici Janševi vladi oziroma predlogu, da novi predsednik vlade postane Karl Erjavec.

Predsednik DZ Zorčič je po poročanju STA navedel le, da bo "o seji v torek odločil kolegij, poslanci pa se bodo testirali".

Vsem udeležencem seje je bilo namreč priporočeno, naj opravijo testiranje na novi koronavirus, so za STA potrdili tudi v SD, katere član je predsednik Knovsa Matjaž Nemec. Vendar tudi to ne zagotavlja, da seje ne bo treba preložiti, saj se lahko okužba pokaže šele nekaj dni po rizičnem stiku.

Skupina 42 poslancev je v petek vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem. Podpise pod predlog so prispevale poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS. | Foto: STA , Skupina 42 poslancev je v petek vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem. Podpise pod predlog so prispevale poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS. Foto: STA ,

Poslovnik DZ sicer določa, da se volitve novega predsednika vlade ob vložitvi konstruktivne nezaupnice opravijo najprej 48 ur in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga za izvolitev. Lahko pa DZ na predlog najmanj desetih poslancev ali predsednika državnega zbora z večino glasov vseh poslancev odloči, da se volitve opravijo kasneje, vendar najkasneje v 30 dneh po vložitvi predloga za izvolitev novega predsednika vlade.

Portal 24ur.com sicer piše tudi, da predsedniku DZ poslovnik omogoča tudi, da sejo v sredo začne, nato pa jo zaradi opisanih okoliščin tudi prekine.

Šempeter pri Gorici, bolnišnica Šempeter, bolnišnica Franca Derganca
Novice Odlična novica iz slovenske bolnišnice
Milan Krek
Novice Se prihodnji teden obeta sproščanje ukrepov?

 

Ne spreglejte