Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 7. 2023,
10.31

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

toča Slovenija neurje

Četrtek, 27. 7. 2023, 10.31

9 mesecev, 1 teden

"Dela je ogromno, vsaj za silo je treba pokriti še nekaj streh" #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
neurje, Čepovan | Po do zdaj zbranih podatkih so pri upravi za zaščito in reševanje v zadnjih 12 urah zabeležili 233 dogodkov. | Foto Ministrstvo za obrambo

Po do zdaj zbranih podatkih so pri upravi za zaščito in reševanje v zadnjih 12 urah zabeležili 233 dogodkov.

Foto: Ministrstvo za obrambo

Na severnem Primorskem pristojne službe nadaljujejo odpravljanje posledic toče in orkanskega vetra z začetka tedna, so sporočili iz štaba civilne zaščite. Največ dela imajo še vedno v Čepovanu in okolici, saj je treba, vsaj za silo, pokriti še kar nekaj streh in odstraniti podrto drevje, sporočajo. Tudi danes domačinom pomagajo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske.

Kot je sporočil poveljnik Civilne zaščite (CZ) mestne občine Nova Gorica Andrej Biaggio je danes v akciji v Čepovanu in Lokovcu  kar 145 ljudi. Največ je gasilcev, 63, 31 je vojakov, na terenu so še pripadniki CZ in delavci Elektra Primorske, Cestnega podjetja, sekača, upravljalci gradbene mehanizacije in zaposleni v podjetju Gonzaga. Njihovi proizvodni in skladiščni prostori so zelo poškodovani.   

Razveseljivo je, da je večina odjemalcev na tem širšem območju znova oskrbljena z električno energijo, sporočajo. Si pa morajo ponekod še vedno pomagati tudi z agregati. Neurje je namreč poškodovalo številne električne drogove, tudi betonske, ki jih je treba nadomestiti.

Odstranjevanje posledic po vsej državi

V sredo so gasilci povsod po Sloveniji ves dan odstranjevali posledice neurij z močnim vetrom, točo, udari strel in poplavami, ki so zajela Slovenijo v ponedeljkovih večernih urah in se nadaljevala v torek. 

Odstranjevali so podrta drevesa, iz objektov prečrpavali meteorno vodo, sanirali odkrite strehe, s folijo prekrivali zemeljske plazove in preventivno čistili prepuste, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. | Foto: Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko Odstranjevali so podrta drevesa, iz objektov prečrpavali meteorno vodo, sanirali odkrite strehe, s folijo prekrivali zemeljske plazove in preventivno čistili prepuste, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Foto: Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko

Po do zdaj zbranih podatkih so zabeležili 233 dogodkov v Regijskih centrih za obveščanje Brežice (1), Celje (92), Kranj (3), Ljubljana (21), Maribor (16), Murska Sobota (45), Nova Gorica (37), Novo mesto (3) Postojna (3), Ptuj (7), Trbovlje (1) in Slovenj Gradec (4). Posredovali so gasilci iz 113 gasilskih enot. Pri odstranjevanju posledic neurja so pomagale tudi komunalne službe in pripadniki Slovenske vojske.

HAARP Hrvaška
Novice Zloglasne antene na Hrvaškem burijo domišljijo neviht sitih Slovencev
neurje, Kobarid
Novice Preventivna nočna evakuacija 53 ljudi iz Podbele je bila prava odločitev #video #foto
Sicilija, požar, požari
Novice Neurja in požari v Italiji terjali pet smrtnih žrtev, na Siciliji izredne razmere #video
Vojaška pomoč, Lokovec
Novice Po uničujočem neurju: gasilci in vojaki hitijo z odpravljanjem posledic #foto #video
Ustanovna seja strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora pri predsedniku vlade. Sovražni govor. Nika Kovač, Robert Golob.
Novice Golob se je srečal s predstavniki kmetijskih organizacij
Ne spreglejte