Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2023,
18.33

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

neurje kmetijstvo Irena Šinko Robert Golob

Sreda, 26. 7. 2023, 18.33

9 mesecev, 1 teden

Golob se je srečal s predstavniki kmetijskih organizacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Ustanovna seja strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora pri predsedniku vlade. Sovražni govor. Nika Kovač, Robert Golob. |  Premier Robert Golob je sodelujočim predstavil načrtovane spremembe zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. | Foto Bojan Puhek

Premier Robert Golob je sodelujočim predstavil načrtovane spremembe zakona o odpravi posledic naravnih nesreč.

Foto: Bojan Puhek

Predsednik vlade Robert Golob se je skupaj s kmetijsko ministrico Ireno Šinko danes srečal s predstavniki osrednjih kmetijskih organizacij. Zaradi niza hudih neurij v zadnjih dneh, ki so po državi povzročila obsežno škodo tudi v kmetijstvu, je beseda na sestanku tekla o ukrepih za hitrejšo pomoč po naravnih nesrečah.

Premier je sodelujočim predstavil načrtovane spremembe zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, o katerih je spregovoril že po ponedeljkovem srečanju pristojnih na to temo in ki bodo podlaga za hitrejšo in učinkovitejšo pomoč države, so sporočili iz Golobovega kabineta.

Predstavniki kmetijskih organizacij so po njihovih navedbah izrazili zadovoljstvo z dialogom, ki da je pogoj za iskanje najučinkovitejših rešitev. Po trditvah iz kabineta predsednika vlade so se udeleženci sestanka dotaknili tudi posledic podnebnih sprememb in potrebe po pripravi sistemskih rešitev za spopadanje z njimi.

Vlada bo proučila predloge rešitev kmetijskih organizacij

Predstavniki kmetijskih organizacij bodo podali svoje predloge rešitev, ki jih bo vlada proučila in jih poskušala kar najbolj upoštevati, so napovedali v kabinetu.

Današnji sestanek se je po njihovih pojasnilih zgodil na premierjevo povabilo. Ob njem in ministrici Šinko so se ga udeležili predstavniki Zveze kmetic Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Zveze slovenske podeželske mladine, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Sindikata kmetov Slovenije.

Neurja z vetrom in točo, ki so po državi divjala v zadnjih dveh tednih, so po prvih grobih ocenah Kmetijsko gozdarske zbornice povzročila škodo na okoli 10 tisoč hektarjih kultur, poljščin, sadovnjakov in vinogradov, ponekod je škoda popolna. V zbornici so zato danes državo pozvali k hitri pomoči kmetom in sprejemu interventnega zakona za odpravo posledic škode.

Srečko Šestan
Novice Šestan: Izdal sem odredbo o povečani stopnji pripravljenosti za vso Slovenijo #video
Vojaška pomoč, Lokovec
Novice Po uničujočem neurju: gasilci in vojaki hitijo z odpravljanjem posledic #foto #video
neurje, Kobarid
Novice Preventivna nočna evakuacija 53 ljudi iz Podbele je bila prava odločitev #video #foto
Ne spreglejte