SiolNET. Novice Slovenija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zadnji hip rešitev v ZD Slovenj Gradec pred prazniki

0,15

termometer

Zdravnik
V delo urgentnega centra se bodo morali vključevati zdravniki s celotne Koroške, tudi koncesionarji. Foto: Getty Images

Vpleteni v reševanje vključenosti družinskih zdravnikov v slovenjgraški urgentni center so bližje končnemu dogovoru glede dela urgentnega centra. Pet zdravnikov Zdravstvenega doma (ZD) Slovenj Gradec je zato za en mesec preklicalo že podano odpoved soglasja za nadurno delo, tako da s 1. majem težav pri delu urgentnega centra ni pričakovati.

V delo slovenjgraškega urgentnega centra so bili s celotne Koroške doslej s primarne ravni zdravstva vključeni le družinski zdravniki ZD Slovenj Gradec. Ti so zaradi preobremenjenosti 11. aprila napovedali, da s 1. majem odpovedujejo soglasje za nadurno delo. Čeprav so v ZD problematiko skušali rešiti že prej, so s tem stekle intenzivne aktivnosti za ureditev delovišča v urgentnem centru, v katerega so vključeni družinski zdravniki.

Zadnji pogovori v četrtek in danes med predstavniki vseh štirih koroških zdravstvenih domov, Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Zdravstveno reševalnega centra Koroške, ministrstva za zdravje in Zavoda za zdravstveno zavarovane Slovenije so, kot kaže, prinesli rešitev.

Planet ob 18.00. Planet. Pasica. Novice Oddaja Planet 18: Jankovićevo mestno podjetje nad občane poslalo policijo

V delo se bodo morali vključevati zdravniki s celotne Koroške, tudi koncesionarji

Kot je danes povedala direktorica ZD Slovenj Gradec Marjeta Vaupot, so dogovorili model, po katerem bi uredili dodatno delovišče v urgentnem centru, tako da bi namesto dosedanjega enega družinskega zdravnika, ki je opravljal preglede, hkrati pa bil vključen tudi v nujna posredovanja na terenu, delala dva zdravnika. To pomeni, da se bodo morali v delo urgentnega centra vključevati zdravniki s celotne Koroške, tudi koncesionarji.

Aleš Šabeder Novice Šabeder po zavrnitvi s strani ZZZS: zaplet z družinskimi zdravniki bodo reševali z arbitražo #video

Kdaj bo nov model zaživel v praksi, pa za zdaj še ni točno znano. Je pa strokovna vodja ZD Slovenj Gradec, zdravnica Lucija Hrastelj Prater, ki je bila prvopodpisana pod odpovedjo soglasja za nadurno delo, pisno sporočila, da je bil sestanek konstruktiven in da so bile zahteve zdravnikov ZD Slovenj Gradec skoraj v celoti upoštevane. Zato je pet zdravnikov za en mesec preklicalo odpoved soglasja za nadurno delo, dve zdravnici pa od tega ne odstopata.

Vaupotova tako ne pričakuje težav pri delu v urgentnem centru s 1. majem, saj bodo zdravniki ZD Slovenj Gradec delali tam še naprej, si pa želi, da se novi model "čim prej implementira".

"To, kar smo dosegli, je velik uspeh," je dodala Vaupotova, ki pravi, da so dokazali, da v regiji znajo sodelovati, in tudi, da delo v urgentnem centru zahteva več kadra, kot so ga imeli doslej priznanega.

Norice, vodene koze Novice "Če sumite na okužbo z ošpicami, ne hodite k zdravniku" Zdravnik Novice Ajdovski zdravniki preklicali umik soglasja za nadurno delo Jure Poglajen Novice Slovenski zobozdravnik bo pomagal beguncem: "Včasih gre tudi meni na jok" #video zdravnik halja Novice V Kranju zdravniki še vztrajajo pri podanih odpovedih

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin