SiolNET. Novice Slovenija
1,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes bo jasno, kdo vse bi bil rad naslednji "Pahor" #video

1,97

termometer

Ob polnoči se izteče rok, do katerega je na državno volilno komisijo (DVK) mogoče vložiti kandidature za volitve predsednika republike. Za zdaj kaže, da se bo na oktobrskih volitvah pomerilo vsaj osem kandidatov, končni nabor pa bo znan v začetku oktobra.

Do zdaj je kandidature na DVK, bodisi s podpisi volivcev bodisi podporo stranke oz. poslancev, vložilo sedem kandidatov. Pet kandidatur, ki so bile vložene pretekli teden, je DVK že potrdila, in sicer kandidature glasbenika Gregorja Bezenška, poslanca NSi Janeza Ciglerja Kralja, kočevskega župana Vladimirja Prebiliča, poslanca SDS Anžeta Logarja in pravnice Nataše Pirc Musar.

V ponedeljek sta kandidaturi vložila še evropski poslanec Milan Brglez in poslanec Levice Miha Kordiš. Da bodo to storili danes, pa so napovedali še v volilnem štabu ginekologinje Sabine Senčar. O svoji kandidaturi bo na današnji novinarski konferenci spregovoril tudi nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Ivo Vajgl.

Novinarska konferenca kandidata za predsednika republike Mihe Kordiša in poslanske skupine Levica ob vložitvi kandidature za predsednika republike. Miha Kordiš Novice V boj za predsednika tudi Miha Kordiš #foto #video Vložitev kandidature za predsednika republike skupnega kandidata SD in Gibanja Svoboda Milana Brgleza. Milan Brglez Novice Milan Brglez vložil kandidaturo za predsednika republike #foto #video

Komu vse je uspelo zbrati podpise?

Kandidature za predsedniško funkcijo je sicer napovedalo še kar nekaj posameznikov, ali je kateremu od njih uspelo zbrati zadostno število podpisov za vložitev kandidature, pa bo znano po izteku roka. Nekateri, ki so napovedali vstop v predsedniško tekmo, pa so iz nje protestno izstopili.

Kandidature, vložene ta teden, bo DVK potrjevala v četrtek, končni nabor predsedniških kandidatov pa bo znan v začetku prihodnjega meseca, saj imajo kandidati še do 3. oktobra čas, da umaknejo soglasje h kandidaturi.

Žreb vrstnega reda kandidatur bo DVK izvedla v torek, 4. oktobra. S tem bo tudi določila seznam kandidatur, kot bo zapisan na glasovnicah 23. oktobra, ko bo potekal prvi krog predsedniških volitev.

Nataša Pirc Musar Novice Nataša Pirc Musar o Klakočar Zupančičevi: Malce naivno je šla v to politično zgodbo #video Nataša Pirc Musar Novice Nov šok po Ninamedii: Logar čez Pirc Musarjevo tudi v drugem krogu Borut Pahor Novice Ura moči: Je Pahor podpisal odpoklic Kajzerja, ker od vlade pričakuje novo službo? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin