SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Člani SAB bodo danes odločali o združitvi z Gibanjem Svoboda

0,29

termometer

Sedež stranke SAB | Po združitvi naj bi predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec postala podpredsednika Gibanja Svoboda. | Foto: STA
Po združitvi naj bi predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec postala podpredsednika Gibanja Svoboda. Foto: STA

Danes se začenja dopisni kongres stranke SAB, na katerem bodo člani odločali o združitvi z Gibanjem Svoboda. Odločitev se pričakuje predvidoma do konca tedna, predsednica SAB Alenka Bratušek pa računa na zadostno podporo. Formalna združitev LMŠ in SAB pod okrilje Gibanja Svoboda se pričakuje do konca meseca, združitveni kongres pa do jeseni.

LMŠ je odločitev sprejela prejšnji teden. Ko bo o združitvi z Gibanjem Svoboda odločil tudi kongres SAB, se bo z odločitvijo obeh strank seznanil še kongres stranke Gibanje Svoboda.

Stranke so dobro sodelovale že v času aprilskih državnozborskih volitev

Po združitvi naj bi predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec postala podpredsednika Gibanja Svoboda. Kot je pretekli teden za STA dejala Bratuškova, se o njunih vlogah v novi stranki pogovarjajo, a ni "še nič dorečenega". Ključno ob tem se ji zdi to, da naredijo stranko, "ki bo Slovenijo dolgoročno lahko peljala po pravi poti".

Šarec je pred časom v izjavi za medije poudaril, da so stranke dobro sodelovale že v času volilne kampanje pred aprilskimi državnozborskimi volitvami, združevanje strank pa dojema kot "naravno pot".

V Golobovi vladi je Šarec prevzel vodenje obrambnega ministrstva, Bratuškova pa je za zdaj državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo. Vodenje ministrstva bo Bratuškova prevzela po razširitvi vlade z zakonom o vladi.

Robert Golob Novice Veliki zmagovalci in poraženci volitev 2022 Alenka Bratušek. Marjan Šarec Novice Preberite, kaj Šarcu in Bratuškovi ponuja Golob #video Robert Golob. Marjan Šarec. Novice Reševanje LMŠ: prižgali zeleno luč za preživetje pri Golobu
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin