Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2024,
10.27

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Slovenija klovn festival cirkus

Nedelja, 9. 6. 2024, 10.27

1 teden, 4 dni

Cirkuška predstava Potopljeni glas naznanja prihod 17. Klovnbufa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
cirkus | Slovenski cirkuški ustvarjalci – Zavod Bufeto, Mismo Nismo, Cirkokrog – so že drugo leto zapored združili moči, tako da bodo v Ljubljano tudi letos pripeljali pravi cirkuški šotor, ki, kot obljubljajo organizatorji, "predstavlja ključni del nepozabne festivalske izkušnje". Poleg številnih predstav bodo ponudili tudi delavnice klovnade in akrobatike. | Foto STA

Slovenski cirkuški ustvarjalci – Zavod Bufeto, Mismo Nismo, Cirkokrog – so že drugo leto zapored združili moči, tako da bodo v Ljubljano tudi letos pripeljali pravi cirkuški šotor, ki, kot obljubljajo organizatorji, "predstavlja ključni del nepozabne festivalske izkušnje". Poleg številnih predstav bodo ponudili tudi delavnice klovnade in akrobatike.

Foto: STA

S cirkuško-plesno predstavo Potopljeni glas, ki jo podpisuje španska umetnica Maria Palma, se bo danes zvečer pod Fabianijevim mostom pri Cukrarni začel 17. Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf. Po napovedih organizatorjev bo v Ljubljani in še nekaj mestih ponudil pester nabor domače in mednarodne cirkuške produkcije.

Nocojšnji predstavi, v kateri multidisciplinarna umetnica Maria Palma združuje sodobni cirkus, ples in fizično gledališče z nenavadnim elementom, vodo, bo festivalsko dogajanje v Ljubljani sledilo prihodnjo nedeljo, 16. junija. Takrat bo v Stari Mestni elektrarni na sporedu predstava gibalno-vizualnega gledališča Kopernikova teorija v izvedbi zasedbe Fabla Collective.

Dan pozneje, 17. junija, bo sledil tradicionalni Cirkuški ponedeljek, ki ga bodo izvedli v sodelovanju s festivalom Junij v Ljubljani. Slovenski cirkuški ustvarjalci – Zavod Bufeto, Mismo Nismo, Cirkokrog – so že drugo leto zapored združili moči, tako da bodo v Ljubljano tudi letos pripeljali pravi cirkuški šotor, ki, kot obljubljajo organizatorji, "predstavlja ključni del nepozabne festivalske izkušnje". Poleg številnih predstav bodo ponudili tudi delavnice klovnade in akrobatike.

Klovnbufova karavana bo festival letos ponesla še v Mursko Soboto, Borovnico in Novo Gorico, kjer bodo sodelovali v sklopu projekta Evropska prestolnica kulture Nova Gorica-Gorica 2025. Tako bo Klovnbuf ob ljubljanskem dogajanju, ki se bo sklenilo 23. junija, prisoten tudi s po dvema dogodkoma v Murski Soboti 22. in 23. junija. Dan pozneje se bo z dvema gostovanjema selil še v Borovnico, 29. junija pa bo gostoval v Novi Gorici v okviru t. i. projekta Mesto klovnov. Program za to gostovanje še ni objavljen.

Program Klovnbufa je razdeljen na štiri področja: gledališče, mesto, Cirkovizija, Lab in Karavana. Predstave Cirkovizije bodo na ogled v cirkuškem šotoru na Ambroževem trgu, Lab pa ponuja niz delavnic, je mogoče razbrati s spletne strani Klovnbufa.

cirkus, hologrami
Trendi Prihodnost cirkusov? Hologrami živali namesto pravih. #foto #video
lev
Novice Pobegli cirkuški lev v bližini Rima povzročil paniko #video
Cirque du Soleil
Trendi V Slovenijo znova prihaja svetovna cirkuška atrakcija
Ne spreglejte