Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 11. 2018,
11.28

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

civilna zaščita neurje Dovžanova soteska Jelendol

Sobota, 10. 11. 2018, 11.28

5 let, 5 mesecev

Prebivalci Jelendola bodo že nocoj smeli po cesti v dolino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Jelendol Dovžanova soteska | Cesta med Tržičem in Jelendolom bo predvidoma odprta v ponedeljek zvečer, a le za lokalni promet in z določenimi omejitvami.r, je pojasnil poveljnik tržiške civilne zaščite Drago Zadnikar. | Foto Ana Kovač

Cesta med Tržičem in Jelendolom bo predvidoma odprta v ponedeljek zvečer, a le za lokalni promet in z določenimi omejitvami.r, je pojasnil poveljnik tržiške civilne zaščite Drago Zadnikar.

Foto: Ana Kovač

Cesta iz vasi Jelendol skozi Dovžanovo sosesko proti dolini bo vsaj za lokalni promet odprta že nocoj. Župan Občine Tržič Borut Sajovic je za STA pojasnil, da se bodo dela na v ujmi močno poškodovani cesti nadaljevala, Jelendolčani pa bodo smeli po njej voziti v jutranjih in večernih urah.

Še dopoldne je vodja tržiške Civilne zaščite Drago Zadnikar napovedal, da bodo cesto za lokalni promet in z določenimi omejitvami odprli v ponedeljek zvečer. Kot je pojasnil za STA, cesta še ni dovolj varna. Po tem, ko je popoldne župan Sajovic razpustil krizni štab občinske civilne zaščite, pa so se ob upoštevanju želja prebivalcev Jelendola odločili pohiteti.
Jelendol Dovžanova soteska
Novice V opustošenem Jelendolu tudi zametki optimizma #foto #video

Kot so dodatno sporočili z občine, so gradbeniki Vodnogospodarskega podjetja iz Kranja dva največja usada za predorom že sanirali in v makadamski izvedbi vzpostavili interventni južni dostop do vasi Jelendol.

"V skladu z željo 187 krajanov Jelendola in Doline in v skladu s sklepi sestanka, ki smo jih v sredo sprejeli s krajani omenjenih vasi, je bila danes izpolnjena njihova želja in velika potreba. Iskrena zahvala domačinom za potrpljenje in medsebojno pomoč, gradbincem pa za hitro in dobro opravljeno delo," so v sporočilu povzeli izjavo župana Sajovica.
Jelendol Dovžanova soteska
Novice Jelendol: otroci še niso šli v šolo, ker je pot prenevarna

"Interventni dostop je namenjen domačinom"

Uporabnike ceste je ob tem opozoril, naj bodo kar se da previdni pri vožnji po interventni poti. "Interventni dostop je namenjen domačinom, da bodo lahko šli v službo in v šolo. A stanje na cesti, ki jo je katastrofalno poškodovalo minulo neurje, še ni tako, da bi omogočalo vožnjo z normalno hitrostjo ali turistični obisk ter ogled krajev."

Sajovic je za STA poudaril, da kot župan prevzema odgovornost za to odločitev, saj si 187 prebivalcev Jelendola želi normalnega življenja in vsaj občasnega dostopa v dolino po južni strani.

Dela na cesti bodo potekala tudi od ponedeljka naprej

Poudaril pa je, da bodo tudi od ponedeljka naprej na cesti potekala dela, zato bo promet potekal z določenimi omejitvami, in sicer le za nekaj ur v jutranjem in večernem času. Ocenjuje še, da bodo sanacijska dela na odseku ceste čez Dovžanovo sosesko, ki je dolg med sedem in osem kilometrov, potekala še vsaj leto ali dve.
Jelendol Dovžanova soteska
Novice Osnovnošolci iz Jelendola prišli v šolo, cesta še vedno neprevozna #video

Neurje, ki je 30. oktobra zajelo del Slovenije, je veliko škode povzročilo na Gorenjskem. v Občini Tržič je med drugim voda odnesla cestno povezavo do Jelendola. Od tedaj je štab civilne zaščite prebivalce oskrboval s hrano, sredi tedna so prvič smeli peš prečkati udor in se tako odpraviti na delo v dolino.

Tržič
Novice Dve vasici v občini Tržič odrezalo od sveta #foto #video
Ne spreglejte