SiolNET. Novice Slovenija
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osnovnošolci iz Jelendola prišli v šolo, cesta še vedno neprevozna #video

0,11

termometer

Cestna povezava med Jelendolom in Tržičem deset dni po vremenski ujmi še vedno ostaja neprevozna. Kljub temu so vsi osnovnošolci iz Jelendola, ki so po jesenskih počitnicah zaradi varnosti še tri dni ostali doma, danes prišli v šolo. Delavci, ki urejajo usade, pa hitijo, da bi bila cesta vsaj konec tedna že prevozna.

Kot je povedal ravnatelj Osnovne šole Tržič Stanislav Grum, je danes v šolo prišlo vseh sedem osnovnošolcev iz Jelendola. Dva sta sicer v šolo zaradi zdravniškega pregleda prišla že v torek, v sredo so vsi otroci ostali doma, danes pa so se, v skladu z dogovorom med starši in šolo, vsi že zbrali v šoli.

Jelendol Dovžanova soteska Novice Jelendol: otroci še niso šli v šolo, ker je pot prenevarna

"Veseli smo, da so otroci lahko prišli," je izpostavil ravnatelj in dodal, da ni nikakršnih težav, kar se tiče snovi in učnega procesa. Pojasnil je tudi, da se otroci iz Jelendola sedaj s svojimi sošolci pogovarjajo o tem, kako je neurje prizadelo njihov kraj, in z njimi delijo svoje izkušnje.

Jelendol Dovžanova soteska Novice V opustošenem Jelendolu tudi zametki optimizma #foto #video

Upajo, da bo cesta prevozna že konec tedna

Prihod iz Jelendola v Tržič prebivalcem sicer še vedno predstavlja precejšen organizacijski zalogaj. Gasilci jim nudijo prevoz do usadov na cesti pri Dovžanovi soteski, kjer del poti nato prehodijo, na drugi strani pa ponovno nadaljujejo pot s svojim ali javnim prevozom.

Delavci hitijo, da bi bila cesta čim prej v celoti prevozna. Kot je povedal poveljnik tržiške civilne zaščite Drago Zadnikar, upa, da bi bila cesta prevozna konec tedna. Hkrati se nadaljuje urejanje vodotokov in čiščenje propustov.

Dražen Papec Novice Pogumni policist v Jelendolu iz vodnega jarka rešil starejšega občana

Veliko škode tudi na kmetijskih površinah

Vse bolj pa se kažejo razsežnosti škode, ki so jo po obilnem deževju v noči z 29. na 30. oktober povzročili deroči vodotoki tudi na kmetijskih površinah. Voda je odnesla kar nekaj zemljišč, sprožila številne zemeljske plazove ter na njive in travnike nanesla več tisoč kubičnih metrov peska, skal, mulja in lesa.

Kot je zagotovil tržiški župan Borut Sajovic, bodo lastnikom pomagali pri prijavi škode. Sklican je sestanek s kmetijsko gozdarsko zbornico, vzpostavil pa je tudi stik s kmetijskim ministrstvom.

Jelendol, Tržič Novice Kranjski Gori in Tržiču 275 tisoč evrov za sanacijo škode Tržič Novice Dve vasici v občini Tržič odrezalo od sveta #foto #video Tržič Novice Med okrevanjem po operaciji srca izvedel, da mu je odneslo hišo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin