SiolNET. Novice Slovenija
1,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogumni policist v Jelendolu iz vodnega jarka rešil starejšega občana

1,98

termometer

Dražen Papec
Foto: policija

Močno neurje, ki je na območju Tržiča povzročilo precej gmotne škode, na srečo ni zahtevalo smrtnih žrtev. K temu je med drugim pripomogel tudi gorenjski policist Dražen Papec, ki je danes dopoldne iz vodnega jarka, ki ga je naredil deroč hudournik, rešil nemočnega prebivalca Jelendola.

Na policiji pojasnjujejo, da je starejši domačin iz Jelendola dopoldne na delu, kjer je bila še včeraj cesta, poskusil prečkati reko, a mu je deroča voda spodnesla noge. Domačin je padel, velika količina vode pa ga je začela zalivati in odnašati proti narasli Tržiški Bistrici.

Tržič Novice Dve vasici v občini Tržič odrezalo od sveta #foto #video

Gorenjski policist Dražen Papec, ki v času nesreče ni bil v službi, je ob dogodku brez obotavljanja skočil v vodo in moškega potegnil na varno. Če policista ne bi bilo zraven, bi moškega voda najverjetneje odnesla, predvidevajo policisti. Starejšega moškega so domačini pospremili do vasi, v nesreči pa se na srečo ni poškodoval. 

Drava Šarec poplave Novice Drava poplavlja, a najhujšemu smo se že izognili #foto #video

"Preostali policisti pozdravljamo junaško dejanje svojega kolega in mu čestitamo za hrabrost," poudarjajo na Policijski upravi Kranj ter dodajajo, da je omenjeni policist dokazal, da sta varnost in življenje ljudi kot sestavni del policijskega poslanstva na prvem mestu.

Tržič Novice V zadnjem trenutku so stopili ven, nato je hišo odnesla voda #video #foto
Pogumnemu policistu, ki je nesebično priskočil na pomoč človeku v stiski, čestitamo tudi v uredništvu Siol.net. Prav tako se zahvaljujemo reševalcem, policistom, gasilcem, pripadnikom civilne zaščite in drugim posameznikom, ki so ob zadnjem neurju pomagali ljudem v stiski. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin