SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V zadnjem trenutku so stopili ven, nato je hišo odnesla voda #video #foto

10

termometer

V Tržiču je danes verjetno največjo škodo utrpela družina Dolžan, ki si je svoj dom postavila ob Bistrici. Ponoči jih je prebudilo tresenje, nato jim je uspelo v pižamah še uiti iz hiše, preden je voda odtrgala zadnjo steno in nazadnje s seboj odnesla celo hišo. Ostali so brez vsega, tudi oblačila, ki jih nosijo danes, so si morali izposoditi.

Srečo so imeli, da so preživeli, je danes dejala Elizabeta Dolžan. Starejši sin je ravno pisal diplomsko nalogo, ko se je hiša začela tresti. Takoj je prebudil brata in mamo. Ko je začela v hišo dreti voda, jim je uspelo le še prestaviti avtomobile, hiše pa niso več mogli rešiti.

Tržič Novice Dve vasici v občini Tržič odrezalo od sveta #foto #video

Voda je najprej odtrgala zunanjo steno, ki je gledala proti Bistrici, nato pa je s seboj odnesla celo hišo. Da je včeraj stala na tem mestu, nakazuje le nekaj ruševin in vetrolov.

1 / 19
2 / 19
3 / 19
4 / 19
5 / 19
6 / 19
7 / 19
8 / 19
9 / 19
10 / 19
11 / 19
12 / 19
13 / 19
14 / 19
15 / 19
16 / 19
17 / 19
18 / 19
19 / 19

Tako je hiša ob reki izgledala prej, danes pa je na tem mestu le še vetrolov. Tako je hiša ob reki izgledala prej, danes pa je na tem mestu le še vetrolov. Foto: Google Street View

Ostali so brez vsega

Očeta ni bilo doma, saj po operaciji srca okreva v zdravilišču. Družina je ostala brez vsega, rešiti jim je uspelo le avtomobile. Oblačila, ki jih nosijo danes, so si izposodili.

Reka Tržiška Bistrica je na tem delu sicer bolj podobna potoku, a ponoči je narasla, postala prava deroča reka in prebivalcem Tržiča se to, kar se je zgodilo družini Dolžan, zdi nepredstavljivo.

Drava Šarec poplave Novice Drava poplavlja, a najhujšemu smo se že izognili #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 189
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin