SiolNET. Novice Slovenija
8,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aleksandra Pivec po veliki zmagi: To je prelomen trenutek za vso politiko #video

8,07

termometer

"Ganjena sem. Danes je prelomen trenutek, ne le za stranko DeSUS, ampak za vso slovensko politiko. Odgovornost prehaja v novo generacijo. S ponižnostjo in vso odgovornostjo prevzemam vodenje stranke," je po izvolitvi za predsednico povedala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Oglejte si veliko zmagoslavje Aleksandre Pivec. Video: Lea Majcen

"Srečna in ponosna sem, da sem dobila takšno zaupanje naših delegatov. Danes je prav poseben dan, ne samo za stranko DeSUS, ampak tudi za slovensko politiko. Če sem čisto iskrena, je to simbolična menjava v vodstvu stranke, kjer lahko priložnost dobi nova, mlajša generacija z novo energijo in drugačno vizijo vodenja stranke," je dejala.

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Pivčeva: Nikoli nisem zahtevala, da mora Erjavec odstopiti

Poudarila je, da bo spoštovala preteklo delo stranke in delo svojega predhodnika Karla Erjavca. Napovedanega odstopa ministra za obrambo nova šefinja stranke ni pričakovala: "Jaz verjamem, da se bova z dosedanjim predsednikom usedla, se pogovorila in mogoče v miru prediskutirala takšne stvari." Dodala je, da njeno razmišljanje ali zahteve nikoli niso šle v smeri, da mora Erjavec odstopiti kot minister.

Na vprašanje, ali pričakuje, da bo poslanska skupina DeSUS ostala enotna, je poudarila, da "se po zmagi nekoga zadeve vedno drugače premislijo", in dodala, da je pomembno, da poslanci DeSUS ostanejo enotni.

Izjava Pivčeve po današnji zmagi.

Bo prišlo do menjave resorjev?

Na današnjem kongresu se je veliko govorilo tudi o morebitni menjavi resorjev znotraj vlade. DeSUS bi se po odstopu Erjavca lahko odločil zamenjati obrambni resor: "Najprej bi rada govorila z dosedanjim predsednikom. Če res misli resno in želi odstopiti, se bomo potem s predsednikom vlade pogovorili, ali morebiti prevzamemo kakšen drug resor." 

Pivčevi je na Twitterju premier Marjan Šarec že čestital.

Porsche. Tablica blur. Novice Potrjeno: Karl Erjavec ima novega porscheja #video

Gantar o Erjavčevem odstopu: Naredil je eno od boljših potez

"Ne morem vam povedati, kako sem vesel, da je prišlo do tega. To je nov začetek uspešnega obdobja stranke DeSUS in iskrene čestitke. Gospa Pivčeva je bila vrhunska," je veliko zmago Aleksandre Pivec komentiral nekdanji podpredsednik DeSUS Tomaž Gantar.

Na vprašanje, ali bo poslanska skupina ostala enotna, je Gantar odgovoril pritrdilno: "Nikomur ni v interesu, da bi stranko razbijal. Želeli smo spremembe, želeli smo nekaj več, nekaj boljšega po toliko letih, in ob tej priložnosti zagotovo velja zahvala dosedanjemu predsedniku za tisto, kar je naredil."

"Nisem pričakoval, da bo odstopil, mislim pa, da je bila to v zadnjem času ena od boljših potez glede na to, da bi se mu verjetno to zgodilo," je še dodal Gantar.

kongres stranke DESUS Karel Erjavec Novice Erjavec prepričan o zmagi. Pivčeva: Lahko bi se izšlo meni v prid. kongres stranke DESUS Karel Erjavec. Novice Erjavec napadel Pivčevo, delegati v dvorani so ga izžvižgali #video kongres stranke DESUS Novice Izjemen dogodek v slovenski politični zgodovini: Karl Erjavec odhaja #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin