Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 1. 2020,
9.46

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

118

Natisni članek

DeSUS Karl Erjavec Aleksandra Pivec

Petek, 17. 1. 2020, 9.46

4 leta, 3 mesece

Potrjeno: Karl Erjavec ima novega porscheja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

118

Predsednik DeSUS Karl Erjavec pred kongresom stranke dopustuje na Hrvaškem. Pred njegovim vikendom je parkiran prestižni avtomobil.

Prvak DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec je pred jutrišnjim kongresom stranke, na katerem bodo volili tudi novo vodstvo, odšel na dopust na Hrvaško. V vasici Karigador pri Umagu ima minister namreč svoj apartma, kjer je po pisanju Slovenskih novic preživel zadnje tri dni pred kongresom. Erjavca včeraj prav tako ni bilo na koalicijskem vrhu.

Prestižni avtomobil obrambnega ministra

O Erjavčevem obisku pri naših južnih sosedih priča tudi fotografija Slovenskih novic, na kateri je pred njegovim apartmajem parkiran avtomobil znamke Porsche, katerega osnovni model stane od 55 do 70 tisoč evrov. Po naših informacijah gre za porsche macan S diesel, ki ga je lani poleti prevzel v avtohiši v Kranju, pri nakupu pa naj bi dobil velik popust.

Karl Erjavec | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Na protikorupcijski komisiji (KPK) so za Planet TV potrdili, da je Erjavec prijavil spremembo premoženja. Kljub temu pa naj bi minister dosledno skrbel, da ga z avtomobilom nihče ne vidi v javnosti, celo pokrival naj bi ga s ponjavo, da ga ne bi kdo fotografiral.

Časopis Delo je pred dnevi pisal, da Erjavec vozi audija A5 letnik 2007, kar je razkril tudi pred volitvami leta 2018, ne prestižnega porscheja. Na vprašanje Siol.net, kakšen avtomobil vozi Erjavec, nam v DeSUS niso odgovorili. Na naše klice se ni odzval niti minister.

Poleg ministrske plače dobiva tudi plačo v DeSUS

Poleg ministrske plače Erjavca plačuje stranka DeSUS. Mesečno mu za vodenje stranke nakazuje znesek v višini povprečne slovenske plače - ta znaša okoli 1.700 evrov bruto. 

Erjavec je še lastnik polovice družinske hiše v Naklem in stanovanja, posojil nima, svoje prihranke pa je pred volitvami leta 2018 ocenil na okoli pet tisoč evrov. Kot je dejal, vrednosti nepremičnin ne zna oceniti. 

Šarec nima težav z razkrivanjem premoženja

Planet je predsednika vlade Marjana Šarca ob tem vprašal, kaj meni o politikih, ki jim je zaradi nabiranja političnih točk neprijetno razkriti svoje ali družinsko premoženje. Premier je odgovoril, da je sam svoje premoženje razkril in da s tem nima težav. "Če so takšna pravila, da se mora premoženje razkriti, naj se razkrije. Organom, ne pa nujno novinarjem," je dejal. 

Pred jutrišnjim kongresom stranke DeSUS je sicer vroče. Erjavec se bo za ponovni mandat na čelu koalicijske stranke spopadel s kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec in pravnikom Borutom Stražišarjem, ki pa nima možnosti za zmago. 

Za vodenje DeSUS se bosta v soboto potegovala Aleksandra Pivec in Karl Erjavec.  | Foto: STA , Za vodenje DeSUS se bosta v soboto potegovala Aleksandra Pivec in Karl Erjavec. Foto: STA ,

Ostro pismo Erjavca članom stranke

Pred kongresom je Erjavec pisal članom stranke, v pismu pa zapisal, da ne želi, da bi stranko vodil nekdo, ki mu je na prvem mestu karierno napredovanje "in ne čuti nobene pripadnosti naši stranki DeSUS". Prav tako je izrazil skrb, da bi stranka padla v primež drugih političnih strank. 

Pivčeva odgovorila Erjavcu: Ne bom ugrabila stranke

Na njegove besede se je odzvala Pivčeva, ki je povedala, da njej ne gre za kariero, prav tako se ne boji rezultata volitev. Zatrdila je, da ne namerava ugrabiti stranke, soglasje h kandidaturi pa je dala z dobrimi nameni, da stranko ne le ohranijo, ampak ji omogočijo rast.

Aleksandra Pivec, Karl Erjavec
Novice Pivčeva odgovarja Erjavcu: Moji nameni so pošteni, ne bom ugrabila stranke #video

Pivčeva s Šarcem dobro sodeluje, Erjavec ne tako dobro

Pivčeva, ki se je včeraj v nasprotju z Erjavcem udeležila koalicijskega vrha, je ob robu tega povedala, da s predsednikom vlade Marjanom Šarcem dobro sodelujejo in da se bo v primeru izvolitve trudila, da stranka DeSUS ostane močan in konstruktiven partner koalicije. 

Po napadu Irana na zavezniški oporišči v Iraku so se slovenski vojaki vrnili v domovino.  | Foto: Slovenska vojska Po napadu Irana na zavezniški oporišči v Iraku so se slovenski vojaki vrnili v domovino. Foto: Slovenska vojska

Se je pa v sporu s predsednikom vlade v zadnjih dneh znašel minister Erjavec. Ta je po napadu Irana na zavezniški oporišči v Iraku slovenske vojake predčasno poklical domov, čemur pa premier ni bil naklonjen, češ da je Slovenija edina, ki se je po napadu odločila umakniti vojake. Šarec je zato pred dnevi napovedal, da se bo po kongresu stranke temeljito pogovoril z ministrom Erjavcem. Po poročanju POP TV naj bi bile možnosti, da ministru pokažejo vrata, večje kot možnosti, da ostane.

Marjan Šarec
Novice Koalicija danes konstruktivno o aktualnih temah, a brez DeSUS #video
Ne spreglejte