Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2020,
12.43

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

9

Natisni članek

Aleksandra Pivec Marjan Šarec Karl Erjavec DeSUS vlada

Četrtek, 16. 1. 2020, 12.43

4 leta, 3 mesece

Pivčeva odgovarja Erjavcu: Moji nameni so pošteni, ne bom ugrabila stranke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

9

Ministrica za kmetijstvo in kandidatka za predsednico DeSUS je odgovorila na ostre očitke prvaka DeSUS Karla Erjavca. Kot pravi, ne namerava ugrabiti stranke, prav tako je zatrdila, da ji ne gre za kariero, kot je to v pismu članom stranke namignil Erjavec. Kot je popoldne pojasnila v objavi na Facebooku, so njeni nameni pošteni, vendar pa meni, da DeSUS potrebuje svežo energijo.

Na sobotnem kongresu DeSUS se bodo za vodenje stranke potegovali aktualni predsednik in obrambni minister Karl Erjavec, kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in pravnik Borut Stražišar, ki pa nima možnosti za zmago. Analitiki tako napovedujejo boj med Erjavcem in Pivčevo.

Interpelacija Karl Erjavec
Novice "Ne dovolimo si, da bi DeSUS padel v primež drugih strank" #video

Ostro pismo Erjavca članom stranke

Erjavec je pred kongresom stranke članom poslal pismo, v katerem je med drugim zapisal, da ne želi, da bi stranko vodil nekdo, ki mu je na prvem mestu karierno napredovanje "in ne čuti nobene pripadnosti naši stranki DeSUS".

"Ne dovolimo si, da bi naš DeSUS padel v primež drugih političnih strank," je še zapisal ter dodal, da je njegov največji pomislek in strah, da bo "moral v bližnji prihodnosti opazovati, kako so nam ugrabili stranko in izničili ves trud in delo mnogih generacij pokončnih članov in članic stranke, ki so skozi desetletja soustvarjali našo ljubljeno stranko DeSUS".

Pivčeva ne namerava ugrabiti stranke

Pismo je ob robu vladne seje komentirala ministrica Pivčeva. Kot je dejala, se je sprva vprašala, ali se nanaša nanjo. Potem pa je zatrdila, da njej ne gre za kariero, saj to že ima in se zanjo tudi ne boji ne glede na rezultat kongresnih volitev, poroča STA. Zatrdila je, da ne namerava ugrabiti stranke, soglasje h kandidaturi pa je podala z dobrimi nameni, da stranko ne le ohranijo, ampak ji omogočijo rast.

Kot je pojasnila še v objavi na Facebooku, so njeni nameni pošteni: "Ne gradim si kariere. Svojo poklicno pot sem vedno ustvarjala sama, s svojim znanjem, trudom in rezultati svojega dela, brez kakršnihkoli političnih vzvodov. Prav tako ne želim ugrabiti stranke za kakršnekoli politične ali lastne namene, tem očitkom se lahko zgolj nasmejim, saj sem lojalna članica naše stranke že peto leto."

Marjan Šarec
Novice Koalicija danes konstruktivno o aktualnih temah, a brez DeSUS #video

"Mislim, da v koaliciji in s predsednikom vlade sodelujemo dobro"

Na vprašanje ob robu seje vlade, ali bi v primeru zmage na volitvah šla kdaj tudi v potencialno drugo vlado, je odgovorila, da o tem noče govoriti in da ni razmišljala o tem. Prav tako je navedla, da ni imela "z nikomer ne z leve ne z desne strani" nobenih pogovorov.

"Smo partner sedanje koalicije, mislim, da v koaliciji in tudi s predsednikom vlade sodelujemo dobro. Prav gotovo bodo vsi naši napori tudi v primeru moje izvolitve usmerjeni v to, da ostanemo konstruktiven in močan partner te koalicije," je zagotovila Pivčeva. Če se v prihodnosti zgodi kaj drugega, pa ne želi špekulirati, kaj in s kom se bodo pogovarjali, piše STA.

"Prav gotovo bodo vsi naši napori tudi v primeru moje izvolitve usmerjeni v to, da ostanemo konstruktiven in močan partner te koalicije," je zagotovila kandidatka za predsednico DeSUS Aleksandra Pivec. | Foto: Ana Kovač "Prav gotovo bodo vsi naši napori tudi v primeru moje izvolitve usmerjeni v to, da ostanemo konstruktiven in močan partner te koalicije," je zagotovila kandidatka za predsednico DeSUS Aleksandra Pivec. Foto: Ana Kovač

"Premier Šarec je bil v predkongresnem času korekten"

Pivčeva je komentirala tudi ravnanje predsednika vlade Marjana Šarca, ki je zaradi odhoda slovenskih vojakov iz Iraka okrcal Erjavca. Kot pravi, tega ne razume kot podporo njej. Dejala je, da je bil premier v predkongresnem času korekten, da v duhu predvolilnega strankarskega dogajanja s premierjem nikoli nista imela pogovora, ki bi bil namenjen temu, in da ji "na ta način tudi ni izkazal kakšne posebne podpore".

Ne spreglejte