Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
8.55

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

S.Nepremičnine Corwin nepremičnine

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 8.55

1 mesec

Čehi in Slovaki niso prepričali Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
opeka gradnja nepremičnine | V kompleksu Linhartov kvart naj bi bilo po načrtih 240 stanovanj in poslovni prostori.  | Foto Shutterstock

V kompleksu Linhartov kvart naj bi bilo po načrtih 240 stanovanj in poslovni prostori.

Foto: Shutterstock

Podjetje Linhartov kvart, ki namerava zgraditi 240 stanovanj v bližini ljubljanskega gospodarskega razstavišča, je z izdajo obveznic v Sloveniji želelo zbrati 9,5 milijona evrov svežega kapitala.

"Na žalost se je izkazalo, da lokalni trg še ni pripravljen na takšno vrsto in obseg obveznic," je za časnik Finance na vprašanje, ali jim je uspelo prodati vse obveznice, odgovoril finančni direktor enega izmed solastnikov Linhartovega kvarta slovaškega podjetja Corwin Robert Mitterpach. Na eksplicitno vprašanje časnika Finance, koliko je bilo pravzaprav zanimanja za obveznice, Mitterpach ni odgovoril.

Corwin
Novice Corwin v izdajo nepremičninskih obveznic, najmanjši vložek deset tisoč evrov

Linhartov kvart, ki je poleg Slovakov tudi v solastništvu češkega podjetja Hartenberg, je finančna sredstva želel zbrati prek izdaje petletne obveznice, potencialnim vlagateljem so ponujali šestodstotno obrestno mero.

Corwin v prihodnjih letih poleg izgradnje Linhartovega kvarta načrtuje še tri večje projekte v Ljubljani. V gradnji je že poslovna stavba Vilharia ob Vilharjevi cesti, načrtujejo tudi stolpnico na Masarykovi cesti, ki bo visoka približno 82 metrov in bo imela okoli 300 stanovanj, prostor za 750 koles in podzemno parkirišče. V fazi načrtovanja je še stanovanjsko-poslovni kompleks, ki naj bi zrasel na območju nekdanje tovarne Kolinske. 
Soseska Kvartet. Stanovanje nepremičnine nepremičnina novogradnja blok
Novice Zanimiva novogradnja v Ljubljani sprejema prve stanovalce. Tako so videti stanovanja. #video

Je ogrožena izgradnja 240 stanovanj?

Mitterpach je za časnik Finance tudi dejal, da denar z izdajo obveznic ni bil namenjen izgradnji kompleksa Linhartov kvart vzhodno od poslovne stavbe Slovenijales, zato naj bi projekt nemoteno potekal naprej. Po besedah prvega finančnika Corwina bo izgradnja kompleksa financirana s posojili in lastnim denarjem investitorjev.

V kompleksu naj bi bili po načrtih 240 stanovanj in poslovni prostori. Pri časniku Finance opozarjajo, da za zemljišče, kjer naj bi zrasel kompleks, še ni sprejet občinski podrobni prostorski načrt (OPPN). "Trenutno smo v aktivnih pogovorih z občino glede priprave novega OPPN," je še dejal Mitterpach.

Polaganje temeljnega kamna za projekt Vilharia
Novice V Ljubljani začetek gradnje edinstvenega poslovnega objekta #foto #video
Ne spreglejte