Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2024,
11.18

Osveženo pred

3 tedne, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,22

Natisni članek

S.Nepremičnine Ljubljana Corwin nepremičnine

Četrtek, 18. 1. 2024, 11.18

3 tedne, 6 dni

Zanimiva novogradnja v Ljubljani sprejema prve stanovalce. Tako so videti stanovanja. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,22
Soseska Kvartet. Stanovanje nepremičnine nepremičnina novogradnja blok | Gradbeno dovoljenje za sosesko Kvartet je investitor dobil leta 2020, dobra tri leta kasneje pa tudi uporabno.  | Foto Bojan Puhek

Gradbeno dovoljenje za sosesko Kvartet je investitor dobil leta 2020, dobra tri leta kasneje pa tudi uporabno.

Foto: Bojan Puhek

Že od decembra se v novo zgrajeno sosesko Kvartet v ljubljanski Šiški selijo stanovalci. Kot trdijo pri investitorju, slovaškem podjetju Corwin, je neprodanih manj kot deset stanovanj od skupaj 236. Kupci so za kvadratni meter v povprečju plačali 4.400 evrov.

Štiri stolpnice soseske Kvartet že od decembra sprejemajo prve stanovalce. "Če na kratko odgovorim, bi lahko rekel, da je Kvartet razprodan. Neprodanih je ostalo manj kot 10 stanovanj," je za Siol.net prodajo novogradnje opisal vodja projekta Kvartet pri investitorju Corwin Tomaž Cirkvenčič. Po njegovih besedah je povprečna cena stanovanja 4.400 evrov za kvadratni meter. Skupno je v soseski 236 stanovanj, od garsonjer do štirisobnih stanovanj.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate 76 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki ima tudi teraso v velikosti 15 kvadratnih metrov.

Soseska, v kateri se najvišja stanovanja nahajajo v 15. nadstropju, izstopa predvsem z arhitekturo. V najvišjih nadstropjih vseh štirih stolpnic se namreč že sedaj nahaja veliko zelenja, ko pa se bo to razraslo, bodo bili vsi štirje stolpiči zaradi svoje arhitekture posebnost v slovenski prestolnici. Kvartet so sicer oblikovali v arhitekturnem studiu OFIS pod taktirko Špele Videčnik.

Center Bellevue. nepremičnine stanovanje stanovanja ljubljana
Novice Kupci novogradenj v Ljubljani: najstnika odštela več kot milijon evrov

Na spodnji fotogaleriji si lahko ogledate fotografske utrinke iz soseke Kvartet.

Fotogalerija
1 / 35

Corwin ima velike načrte za Ljubljano

Štirje stolpiči Kvarteta so prvi projekt slovaškega podjetja Corwin v Ljubljani. Imajo pa Slovaki v slovenski prestolnici še velike ambicije, v naslednjem desetletju nameravajo zgraditi še 1.600 stanovanj. "Razlogov, zakaj načrtujemo številne projekte v Ljubljani, je več. Je evropsko mesto. Kot zelena prestolnica je blizu filozofiji Corwina, ki se osredotoča na trajnost v arhitekturi," pojasni Cirkvenčič, ter doda, da je Ljubljana privlačna tudi zaradi veliko popvpraševanja po novogradnjah na trgu nepremičnin. "Ponudba pa precej zaostaja za povpraševanjem in mi smo zaznali to priložnost," je še dejal Cirkvenčič.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate 42 kvadratnih metrov veliko garsonjero.

Corwin v prihodnjih letih načrtuje še štiri večje projekte v Ljubljani. V gradnji je že poslovna stavba Vilharia, ki se nahaja ob Vilharjevi cesti. V načrtu imajo tudi stolpnico na Masarykovi cesti, ki bo visoka približno 82 metrov in bo imela okoli 300 stanovanj, prostor za 750 koles in podzemno parkirišče. V fazi načrtovanja pa sta tudi še dva projekta, eden naj bi zrasel na območju, kjer je nekdaj stala tovarna Kolinske. Drugi pa na Linhartovi cesti poleg Gospodarskega razstavišča.

Poslovna stavba na Litijski cesti 51, ki jo je kupilo Ministrstvo za pravosodje RS. Litijska 51.
Novice Človek brez premoženja državi izpulil milijone
Rahel Orban in Istvan Tiborcz
Novice Orbanov zet v Beogradu kupil 11 poslovnih stavb
Izet Rastoder
Novice Razkrili, koliko je Rastoder zaslužil s preprodajo Stožic
Ne spreglejte