Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2024,
9.26

Osveženo pred

1 ura, 28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

Natisni članek

proizvodnja selitev Nemčija Alstom

Sobota, 5. 10. 2024, 9.26

1 ura, 28 minut

Francoski Alstom seli proizvodnjo iz Nemčije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,73
Alstom, TGV, vlak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski inženirski velikan Alstom namerava do konca marca 2026 zapreti proizvodni obrat za tirna vozila v mestu Görlitz na vzhodu Nemčije, del proizvodnje v preostalih treh nemških obratih pa preseliti v vzhodno Evropo. Predstavniki delavcev potezo označujejo kot grenko, zaradi selitve proizvodnje pa napovedujejo tudi upad kakovosti produktov.

Kot so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pojasnili pri Alstomu, so bili načrti o zaprtju obrata, ki v nemški deželi Saška deluje že dolgih 175 let, znani že dolgo, zdaj pa so predstavili podrobnosti te odločitve. Z njo so seznanili tudi 700 zaposlenih.

Predsednik sveta delavcev Rene Straube je napovedano potezo Alstoma opisal kot grenko. Ob tem je napovedal upad kakovosti produktov zaradi selitve dela izven Nemčije. Alstomova tovarna v Görlitzu je sicer znana po proizvodnji dvopodnih vlakov za izvoz v Izrael.

Stihl
Novice Nemški "pokol" z motorko: kako hude bodo posledice?

Dozdajšnja strukturna dela za tirna vozila, ki jih izvajajo v obratih v mestih Hennigsdorf, Kassel in Mannheim, pa bodo preselili v vzhodno Evropo.

Medtem ko bo v skladu z načrti družbe prvi proizvodni obrat po novem postal glavna lokacija za področje digitalizacije in storitev, bo obrat v Mannheimu poleg digitalizacije zadolžen tudi za razvoj izdelkov.

Razvojno delo in vodenje projektov za alternativne pogonske tehnologije bo sicer potekalo v Franciji, so še povedali v družbi.

Stihlova motorna žaga
Novice Znano podjetje napoveduje: Dovolj nam je. Zapuščamo državo.
Ne spreglejte