SiolNET. Novice Lokalne volitve
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V občinah Postojna in Pivka ne bo zamenjave na županskem mestu

0,03

termometer

Igor Marentič | Na čelu občine Postojna ostaja zdajšnji župan Igor Marentič. | Foto: STA
Na čelu občine Postojna ostaja zdajšnji župan Igor Marentič. Foto: STA

V notranjskih občinah Postojna in Pivka ne bo prišlo do zamenjave na županskem mestu. V obeh je namreč le po en županski kandidat, to sta zdajšnja župana Igor Marentič v Postojni in Robert Smrdelj v Pivki.

Marentič je po Josipu Bajcu in Jerneju Verbiču šele tretji postojnski župan. 55-letni diplomirani ekonomist bo na nedeljskih lokalnih volitvah dobil že svoj tretji mandat. Pred osmimi leti je le za dva glasova volivcev v drugem krogu premagal svojega protikandidata Verbiča. Je kandidat svoje liste Mi znamo, za vstop v občinski svet pa se poleg njegove liste poteguje še devet drugih strankarskih in nestrankarskih list.

Dejstvo, da je ostal brez protikandidata v volilni tekmi, povezuje z dobrim delom v prejšnjih dveh mandatih. Tudi v prihajajočem si želi napredka in razvoja občine Postojna ter dobrega vzdušja za občane in obiskovalce. Zato želi uresničiti vse ideje, ki jih še ima in bi občanom prinesle nove pridobitve in kakovostno bivanje.

V svojem volilnem programu izpostavlja predvsem stanovanjsko problematiko in reševanje težav na področju vzgoje in izobraževanja. Tako bi v Postojno rad pripeljal nov srednješolski program na področju zdravstva, kar bi pomenilo nove poklicne priložnosti za mlade v domačem okolju. Poseben izziv mu predstavlja tudi gradnja novih stanovanj, predvsem za mlade, kar bo omogočilo odločanje o tem, da se po zaključku šolanja ne bi selili v druge občine.

Tudi v Pivki volivke in volivci brez izbire

Tudi občino Pivka bo prihodnja štiri leta vodil zdajšnji župan Smrdelj, kar bo njegov že sedmi mandat. Pred 44-letnim inženirjem matematike je pivško občino vodil Branko Posega.

Smrdelj, sicer kandidat SLS, zagotavlja, da se tudi v prihodnjih štirih letih pri njegovem delu ne bo nič spremenilo, čeprav se je po eni strani veselil soočenj programov in vizij s protikandidati. Občanom zagotavlja, da bodo peljali naprej začrtane projekte, nadaljeval bo tudi izvajanje svojega programa razvoja občine.

Med drugim v občini zaključujejo gradnjo doma ostarelih, prav tako gradnjo in prenovo vodovodnega omrežja ter gradnjo kanalizacije. Zaradi velikega zanimanja bo potrebna širitev obstoječih podjetniških con, kar pa po njegovih besedah prinaša v občino nova delovna mesta in razvoj. Zato bo treba zagotoviti tudi nova stanovanja ter zgraditi nov vrtec, pravi. Prednost bo dal gradnji pivške obvoznice, saj se Pivka in okoliški kraji predvsem v času turistične sezone dušijo v prometu.

Za vstop v občinski svet se v Pivki potegujejo štiri strankarske in ena nestrankarska kandidatna lista.

Piran Novice Za piranski županski stolček kar 13 kandidatov Lokalne volitve 2018. Novice Tržičani bodo novega župana izbirali med tremi kandidati Volitve. Lokalne volitve. Župan. Novice V Domžalah se za glasove volivcev poteguje šest županskih kandidatov Bojan Šrot Novice Županske volitve v senci predsedniških: je po 24 letih čas za spremembo?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin