SiolNET. Novice Lokalne volitve
6,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Seznam vseh županskih kandidatov

Kdo so kandidati, ki kandidirajo za župane #seznam

6,67

termometer

Osemnajstega novembra bo po Sloveniji vsesplošna volilna nedelja. V 212 občinah bodo občani izbirali nove župane za prihodnja štiri leta. Poglejte seznam kandidatov za župane po Sloveniji.

 

Z miško se lahko premikate po različnih občinah in pogledate sezname kandidatov za župana. Seznam bomo sproti dopolnjevali, saj državna volilna komisija še ni obdelala podatkov iz vseh občin.

Kampanja se je uradno začela 19. oktobra, trajala pa bo do 16. novembra. Največ kandidatov za vodenje mesta je v Mariboru, kjer se je za županski stolček poteguje kar 18 kandidatov.

V večini občin se bodo aktualni župani znova potegovali za podaljšanje svojega domovanja v mestni hiši. Med 11 mestnimi občinami sta le dve izjemi – Kranj in Ptuj, kjer bodo z gotovostjo dobili novega župana.

V največjem mestu, Ljubljani, bo ob aktualnem Zoranu Jankoviću še devet izzivalcev.

Zoran Janković in Anže Logar Novice Lahko Logar Jankovića odpelje v drugi krog? Andrej Šiško Novice Čeprav je Šiško v priporu, lahko kandidira za župana #video Ptuj Novice SNS in SDS v mestni svet predlagali isto kandidatko Zmago Jelinčič Novice Logarju tudi podpora Jelinčičeve SNS Franc Kangler Saša Arsenovič Novice Anketa: V Mariboru najbolje kaže Kanglerju in Arsenoviču #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin