Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 11. 2018,
9.40

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

lokalne volitve 2018 Celje Bojan Šrot

Ponedeljek, 19. 11. 2018, 9.40

5 let, 5 mesecev

Bojan Šrot bo še naprej vladal Celjanom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

V Celju je po delnih neuradnih rezultatih volitev v županski tekmi znova zmagal Bojan Šrot iz stranke Celjska županova lista. Po preštetih dobrih 60 odstotkih glasovnic kaže, da je prejel 57,9 odstotka glasov. Na drugo mesto se je uvrstil Sandi Sendelbah, ki ima za zdaj 17,5-odstotno podporo.

Za županski stolček se je Šrot pomeril s šestimi protikandidati. Poleg kandidata liste Odprto Celje Sendelbaha so za celjskega župana kandidirali še Marko Zidanšek iz SLS, Mateja Žvižej iz Levice, Matjaž Železnik iz SDS, Matevž Vuga iz SMC in Branko Verdev iz SD. Zidanšek se je uvrstil na tretje mesto s 6,6 odstotka glasov.

Novice Preverite, kdo je zmagovalec v vaši občini #seznam
Prvič je bil Šrot za župana Celja izvoljen na volitvah leta 1998, takrat še kot kandidat SLS. Leta 2016 je izstopil iz SLS, letos pa ustanovil svojo stranko Celjska županova lista, za katero sam pravi, da je demokratična stranka sredinske politične usmeritve. Od leta 2006 funkcijo župana opravlja nepoklicno.

Županovi listi deset, SDS pet sedežev

Celjska županova lista, ki je novinka v celjskem političnem prostoru, je na tokratnih lokalnih volitvah po preštetih skoraj 70 odstotkih glasovnic osvojila deset sedežev v mestnem svetu. Podpredsednik stranke Janko Požežnik je rezultat ocenil kot odličen. Pravzaprav gre za zmago Celjske županove liste, je še dejal Požežnik. 

SDS je dobila pet sedežev, toliko pa jih je imela tudi v prejšnji sestavi 33-članskega celjskega mestnega sveta. Predsednik celjskega odbora SDS Matjaž Železnik je povedal, da je pričakoval večji izplen na letošnjih lokalnih volitvah. Z doseženim rezultatom ni ravno zadovoljen, problem pa vidi v sklepanju morebitne koalicije.

Lokalne volitve: Zoran Janković
Novice Janković pometel s konkurenco, v mestnem svetu ima absolutno večino #foto #video

Zidanšek zadovoljen z rezultatom SLS

SLS, ki je imela v prejšnjem mandatu devet svetnikov, je tokrat dobila le tri sedeže. Predsednik celjskega odbora SLS Marko Zidanšek je doseženi rezultat ocenil kot dober. Dejal je, da SLS tako ostaja pomemben igralec v mestnem svetu, doseženi rezultat pa je eden boljših, kar jih je SLS osvojila v mestnih občinah.

Na letošnjih volitvah se je za 33-članski celjski mestni svet potegovalo 14 list. Poleg že omenjenih mandatov so svetniška mesta osvojili še SD in Levica, ki imata po tri svetnike, po dva svetnika imajo DeSUS, Celjska neodvisna lista in SMC, po en mandat pa NSi, SNS in Stranka za delovna mesta.

Boris Popovič
Novice Popovič bo moral v drugi krog, tekmec je Aleš Bržan #foto #video
Kangler. Arsenovič.
Novice V Mariboru drugi krog: Arsenoviču kaže bolje kot Kanglerju #video
Ne spreglejte