Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
11. 8. 2017,
4.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

4

Natisni članek

prenosni računalniki tablice računalnik nakupni nasveti Microsoft

Petek, 11. 8. 2017, 4.03

6 let, 7 mesecev

Razkrivamo: katera znamka računalnikov je najmanj zanesljiva

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

4

Ameriška neodvisna potrošniška publikacija Consumer Reports je primerjala izkušnje več kot 90 tisoč uporabnikov osebnih in tabličnih računalnikov ter ugotovila, da se v povprečju daleč najpogosteje pokvarijo računalniki znamke Microsoft oziroma modeli Microsoft Surface.  

Prenosni računalnik Microsoft Surface Book je po predstavitvi na večino prvih preizkuševalcev naredil zelo dober vtis in takoj dobil status največjega izzivalca Applovega prvega mesta na področju prenosnih računalnikov,  | Foto: Reuters Prenosni računalnik Microsoft Surface Book je po predstavitvi na večino prvih preizkuševalcev naredil zelo dober vtis in takoj dobil status največjega izzivalca Applovega prvega mesta na področju prenosnih računalnikov, Foto: Reuters

Pri Consumer Reports so z analizo izkušenj uporabnikov prenosnih računalnikov in tablic Microsoft Surface ugotovili, da se jih bo v drugem letu lastništva naprave z okvaro srečalo 25 odstotkov oziroma kar četrtina. 

V raziskavi Consumer Reports sodelujoči uporabniki naprav Microsoft Surface, ki so doživeli okvare, so med drugim poročali o zmrzovanju zaslona in samodejnem ponovnem zaganjanju računalnikov ter o težavah z zasloni na dotik. 

Microsoft: Mi imamo drugačne podatke

Microsoft je ugotovitve potrošniške publikacije Consumer Reports zanikal s pojasnilom, da so v podjetju od uporabnikov računalnikov Surface dobili drugačen in predvsem bolj pozitiven odziv, poroča medij Business Insider.

Ameriški računalniški velikan Microsoft je na trg strojne opreme sicer vstopil leta 2012 s tabličnim računalnikom Surface, ki ni doživel velikega prodajnega uspeha.

Pri kupcih in še posebej pri kritikih so bili medtem bolje sprejeti najnovejša generacija dva-v-enem računalnika Surface Pro, prenosnika Surface Book in Surface Laptop ter namizni računalnik Surface Studio (na fotografiji). | Foto: Reuters Pri kupcih in še posebej pri kritikih so bili medtem bolje sprejeti najnovejša generacija dva-v-enem računalnika Surface Pro, prenosnika Surface Book in Surface Laptop ter namizni računalnik Surface Studio (na fotografiji). Foto: Reuters

Največ zadovoljstva z zanesljivostjo prinaša Apple

Consumer Reports v analizi zanesljivosti računalnikov še poroča, da so uporabniki v povprečju najbolj zadovoljni z napravami znamke Apple.

Applov prenosni računalnik MacBook Pro | Foto: Reuters Applov prenosni računalnik MacBook Pro Foto: Reuters

To je v zadnjem poročilu, ki se naslanja na raziskavo britanske zveze potrošnikov Which, ugotovila tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Preberite več o tem, katere znamke osebnih računalnikov tudi med Slovenci veljajo za najbolj in katere za najmanj zanesljive.

Ne spreglejte