Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
6. 3. 2019,
15.43

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Janja Božič Marolt Trusted Brand mobilne storitve internetne storitve Slavko Bobovnik Samsung Telekom Slovenije

Sreda, 6. 3. 2019, 15.43

5 let, 1 mesec

Reprezentativni vzorec slovenskega prebivalstva je izbral

Kaj imajo skupnega Ilka Štuhec, Telekom Slovenije, Samsung in Slavko Bobovnik?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Trusted Brand, Reader's Digest | Znani so letošnji zmagovalci v 33 kategorijah za najbolj zaupanja vredno blagovno znamko v Sloveniji. | Foto Bojan Puhek

Znani so letošnji zmagovalci v 33 kategorijah za najbolj zaupanja vredno blagovno znamko v Sloveniji.

Foto: Bojan Puhek

V letošnji raziskavi Trusted Brand (Zaupanja vredna znamka), kjer tokrat prvič zmagovalce ne izbirajo samo bralci revije Reader's Digest Slovenija, temveč reprezentativni vzorec celotnega slovenskega prebivalstva, je Telekom Slovenije odnesel lovoriko kot ponudnik mobilnih in tudi kot ponudnik internetnih storitev.

Raziskava Trusted Brand letos že trinajstič v Sloveniji odkriva, katere so najbolj zaupanja vredne domače in tuje blagovne znamke ter najbolj zaupanja vredne osebnosti.

Telekom Slovenije je (tudi) letos dosegel naziv najbolj zaupanja vredne blagovne znamke v Sloveniji s področja mobilnih in internetnih storitev. | Foto: Bojan Puhek Telekom Slovenije je (tudi) letos dosegel naziv najbolj zaupanja vredne blagovne znamke v Sloveniji s področja mobilnih in internetnih storitev. Foto: Bojan Puhek

Toda letošnja raziskava, ki poteka pod okriljem revije Reader's Digest Slovenija, prinaša bistveno metodološko novost, zaradi katere so njeni izsledki bolj relevantni.

Pri izboru namreč niso sodelovali samo bralci omenjene revije, saj so v sodelovanju z Inštitutom za raziskovanje trga in medijev Mediana izvedli raziskavo, s katero so pridobili mnenje več kot tisoč sodelujočih, to pa po zagotovilih direktorice Mediane Janje Božič Marolt reprezentativno predstavlja celotno slovensko prebivalstvo.

Direktorica Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana Janja Božič Marolt: letošnji vzorec tistih, ki so izbirali najbolj zaupanja vredne blagovne znamke in osebnosti, je reprezentativen za celotno prebivalstvo Slovenije. | Foto: Bojan Puhek Direktorica Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana Janja Božič Marolt: letošnji vzorec tistih, ki so izbirali najbolj zaupanja vredne blagovne znamke in osebnosti, je reprezentativen za celotno prebivalstvo Slovenije. Foto: Bojan Puhek

"Vsem enaka izhodišča za zmago"

"Če v raziskavi sodeluje samo vseh osem tisoč naročnikov revije Reader's Digest Slovenija, so ti rezultati lahko neustrezni, saj predstavljajo samo majhen del prebivalstva. Enako bi bilo, če bi vzeli samo zaposlene v enem podjetju ali stanujoče v enem mestu," je pojasnila Maroltova.

V Sloveniji raziskavo Trusted Brand izvajajo pod okriljem revije Reader's Digest Slovenija, katere glavna urednica je Maja Lihtenvalner. | Foto: Bojan Puhek V Sloveniji raziskavo Trusted Brand izvajajo pod okriljem revije Reader's Digest Slovenija, katere glavna urednica je Maja Lihtenvalner. Foto: Bojan Puhek

Poleg reprezentativnosti sodelujočih, ki so izbirali zmagovalce v letošnjih 33 kategorijah, izvajalci raziskave ponujajo tudi druge razloge, zakaj so rezultati njihove raziskave pravo ogledalo zaupanja v blagovne znamke. "Prav vse blagovne znamke, ne glede na njihovo velikost ali druge lastnosti, so imele enake izhodiščne možnosti, saj nominirancev nismo predpisovali ali omejevali," je povedal vodja Reader's Digest Slovenija Daniel Škraba.

Daniel Škraba, Reader's Digest, Trusted Brand | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

V družbi svetovnih velikanov visokih tehnologij

Nekatere izmed 33 letošnjih kategorij so stalnica izbora, nekatere pa so dodali pred kratkim. "Nenehno posodabljamo in izboljšujemo izbor, saj želimo, da je tudi zanimiv," je dodal Škraba.

V letošnjem izboru Trusted Brands je Telekom Slovenije edina blagovna znamka, ki se lahko pohvali z zmago v več kategorijah. Dosegel je najvišjo stopničko tako med ponudniki mobilnih storitev kot tudi med ponudniki internetnih storitev.

V tehnoloških kategorijah so se med zmagovalce vpisali še Samsung za mobilne telefone, Bosch za gospodinjske aparate in Mercedes Benz za avtomobile.

Najbolj zaupanja vredna blagovna znamka mobilnih telefonov v Sloveniji je tudi letos Samsung. | Foto: Srdjan Cvjetović Najbolj zaupanja vredna blagovna znamka mobilnih telefonov v Sloveniji je tudi letos Samsung. Foto: Srdjan Cvjetović

Boscarol sedmič, Ilka in Siddharta prvič

V petih letošnjih kategorijah so sodelujoči izbirali tudi najbolj zaupanja vredne osebnosti. Zmagovalci so večinoma ta naziv prejeli že prej – rekorder je Ivo Boscarol, ki so ga za najbolj zaupanja vrednega poslovneža izbrali že sedmič.

Športnica Ilka Štuhec in glasbeniki skupine Siddharta bodo priznanje zaupanja vredne znamke letos prejeli prvič.

Letošnja zmagovalka najbolj zaupanja vredne slovenske športne osebnosti je Ilka Štuhec, ki je tako kot glasbena skupina Siddharta to priznanje prejela prvič. | Foto: Reuters Letošnja zmagovalka najbolj zaupanja vredne slovenske športne osebnosti je Ilka Štuhec, ki je tako kot glasbena skupina Siddharta to priznanje prejela prvič. Foto: Reuters

Novi voditelj Milijonarja je že šestič najbolj zaupanja vreden slovenski televizijski voditelj

V medijskem svetu so letošnji zmagovalci prav tako že prej dosegli to priznanje. Radijski voditelj Denis Avdić se bo 16. maja, ko bo potekala slovesna podelitev letošnjih priznanj, na oder povzpel že četrtič, še večkrat pa je to priznanje dosegel letošnji zmagovalec v kategoriji televizijskih voditeljev.

Slavko Bobovnik, ki smo ga ta ponedeljek prvič spoznali tudi v vlogi voditelja kviza Milijonar na Planet TV, bo svoji zdajšnji zbirki petih priznanj za najbolj zaupanja vrednega slovenskega televizijskega voditelja letos dodal še eno. | Foto: Bojan Puhek Slavko Bobovnik, ki smo ga ta ponedeljek prvič spoznali tudi v vlogi voditelja kviza Milijonar na Planet TV, bo svoji zdajšnji zbirki petih priznanj za najbolj zaupanja vrednega slovenskega televizijskega voditelja letos dodal še eno. Foto: Bojan Puhek

Slavko Bobovnik bo namreč priznanje za najbolj zaupanja vrednega slovenskega televizijskega voditelja letos prejel že šestič. Čeprav se je pred kratkim upokojil in odšel z delovnega mesta v informativni redakciji nacionalne televizije, ni dolgo manjkal na televizijskih zaslonih: sprejel je izziv vodenja priljubljenega kviza Milijonar, ki ga od ponedeljka lahko spremljamo v večernem sporedu Planet TV.

Slavko Bobovnik
Novice Ekskluzivno: Slavko Bobovnik bo vodil kviz Milijonar na Planetu #video
Milijonar
Planet TV Slavko Bobovnik: Sem človek televizije
Slavko Bobovnik
Planet TV Imajo tekmovalci Milijonarja tremo pred Bobovnikom?
Slavko Bobovnik
Planet TV Katero pomoč bi izbral Slavko Bobovnik?

 

Ne spreglejte