SiolNET. Novice Črna kronika
0,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi požara iz mladinskega doma evakuirali 75 otrok in učiteljev

0,93

termometer

gasilci
Foto: Matej Leskovšek

Iz doma Centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) v Ribčevem lazu v občini Bohinj so v četrtek zaradi sproženega požarnega alarma v kotlovnici za pripravo tople vode evakuirali 76 gostov. Potem ko so gasilci prostore prezračili in pregledali, so se gostje v objekt že vrnili. Pri tem ni bil poškodovan nihče, tudi škoda ni nastala.

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, se je pozno zvečer vklopil požarni alarm zaradi požara v kotlovnici. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so požar po navedbah uprave pogasili, pregledali in prezračili prostore ter preverili prisotnost nevarnih plinov. Odklopili so elektriko v kotlovnici ter prepovedali njeno uporabo, vodstvu doma pa svetovali, da pokličejo servis.

S Policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da naj bi šlo po do sedaj zbranih podatkih za dimniški požar, iz CŠOD pa so glede na poročilo od pooblaščenega izvajalca sporočili, da se je alarm sprožil nekaj po 23. uri zaradi dima v kotlovnici za pripravo tople vode.

Streha, gradnja Posel danes Brez uporabnega dovoljenja po novem ne boste dobili hišne številke

Samovžiga ni bilo

Pri tem so na CŠOD dodali, da do samovžiga biomase oziroma požara ni prišlo, da pa so gasilci goste evakuirali zaradi varnosti ter nato odpravili dim v prostoru kotlovnice s prezračevanjem. V domu naj bi bilo po njihovih navedbah prisotnih 76 gostov, od tega 56 gostov starejših od 18 let. Uprava za zaščito in reševanje pa je sprva poročala, da naj bi evakuirali 75 otrok in njihovih učiteljev.

Evakuirani gostje so se po opravljeni intervenciji lahko vrnili v dom. Pri tem ni bil poškodovan nihče, tudi materialna škoda ni nastala, so še pojasnili na PU Kranj.

Vodstvo CŠOD pa je o intervenciji obvestilo pogodbenega energetskega upravljavca objekta. Ta je takoj pristopil k celovitemu pregledu energetskega postroja in že izvedel servisne aktivnosti za nadaljnjo varno in učinkovito delovanje celotnega sistema.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin