Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2018,
13.24

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Domžale požar sodba

Torek, 18. 12. 2018, 13.24

5 let, 4 mesece

Krovec priznal: Zaradi sanacije zagorela stolpnica v Domžalah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Domžale. Požar. Stoplnica. | Foto STA

Foto: STA

Krovec Ismet Silahić je včeraj na ljubljanskem okrožnem sodišču priznal krivdo za požar ob sanaciji strehe stolpnice v Domžalah oktobra 2013. Sodnica Ana Testen mu je izrekla pogojno kazen enega leta zapora s preizkusno dobo dveh let. Povrniti mora tudi okoli 900 tisoč evrov stroškov sanacije

V požaru v večstanovanjski stolpnici v Ulici Matije Tomca 2 v Domžalah so 26. oktobra 2013 popolnoma zgorela štiri stanovanja v 12. nadstropju in dve v 11. nadstropju, preostala stanovanja so bila zalita z vodo. Devet stanovanj je bilo popolnoma uničenih, zato je brez bivališča ostalo 34 stanovalcev.

Iz stanovanjskega bloka so zaradi požara evakuirali okoli 150 ljudi. Nihče od stanovalcev ni bil poškodovan, zaradi vdihovanja plina pa so eno osebo odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Novice Ogenj ponoči popolnoma uničil mehanično delavnico #foto

Pohvale iz ust sodnice

Tožilstvo je Silahiću kot odgovorni osebi podjetja Silmont, ki je na strehi stolpnice opravljalo krovska dela, očitalo kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti iz malomarnosti. Na sodišče je prvič prišel že pred več kot mesecem dni, a je zaprosil za preložitev predobravnavnega naroka. Po dolgem premisleku se je odločil, da krivdo prizna.

Obsojeni mora Zavarovalnici Maribor vrniti 792.966,49 evra stroškov sanacije, Zavarovalnici Triglav pa 88.952,52 evra. Tolikšna sta bila premoženjskopravna zahtevka, ki sta ju vložili zavarovalnici.

Kot poroča Dnevnik, je sodnica Silahića pohvalila, ker je dejanje priznal. Po njenih besedah je "nemogoče, da bi nekdo s poštenim delom lahko kadarkoli poplačal takšen znesek". Oprostila ga je tudi plačila sodnih stroškov. Je pa na pravdo napotila eno od stanovalk, ki terja povrnjeno škodo za uničene lestence, krznene plašče in kučme, nakit, knjige ter več kosov dodatkov za stanovanje.

Ne spreglejte