Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
21. 5. 2018,
4.02

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,33

1

Natisni članek

Alexis Ohanian Reddit kraljeva poroka Meghan Markle

Ponedeljek, 21. 5. 2018, 4.02

5 let, 11 mesecev

"Tip ob Sereni" je bil eden od najvplivnejših gostov poroke leta

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,33

1

Alexis Ohanian | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na sobotno poroko princa Harryja in nekdanje filmske igralke Meghan Markle so bili pričakovano povabljeni predstavniki britanske modre krvi ter številni svetovno znani posamezniki iz sveta filma, televizije, glasbe in športa. A eden od gostov je kot edini zastopal tudi tehnološko industrijo. To je bil Alexis Ohanian, ustanovitelj ene od najvplivnejših skupnosti na internetu.

Alexis Ohanian je junija 2005 s prijateljem Stevom Huffmanom ustanovil spletni forum Reddit, ki je v zadnjih skoraj 13 letih zrasel v eno od največjih in najbolj priljubljenih spletnih mest. 

Reddit se splača obiskati takrat, ko se nimate kam dati:

Novice "Kako preklemansko globoko je to pristanišče?"

Reddit, ki deluje kot prostor, kjer lahko uporabniki razpravljajo o čemer koli in tudi za najbolj obskurne teme najdejo na tisoče sogovornikov, vsak mesec obišče več kot pol milijarde različnih ljudi. Postal je medij, prek katerega se novice širijo vsaj tako hitro kot prek Facebooka ali Twitterja, njegova skupnost pa je že večkrat dokazala svojo moč vplivanja na največja podjetja na svetu

Spletna stran Reddit.com je danes šesta najpogosteje obiskana na svetu takoj za Googlom, YouTubom, Facebookom, Baidujem, ki je kitajski "Google", in spletno enciklopedijo Wikipedijo. Kliknite na fotografijo za vir (analitična spletna stran Alexa).  | Foto: Reuters Spletna stran Reddit.com je danes šesta najpogosteje obiskana na svetu takoj za Googlom, YouTubom, Facebookom, Baidujem, ki je kitajski "Google", in spletno enciklopedijo Wikipedijo. Kliknite na fotografijo za vir (analitična spletna stran Alexa).  Foto: Reuters

Ohanian je danes še vedno predsednik Reddita, a to sicer ni več njegova prava služba, saj večino svojega časa posveča naložbam prek svoje kapitalske družbe Initialized Capital.

Pred nekaj tedni je tudi dvignil veliko prahu, ko je napovedal noro rast cen nekaterih kriptovalut in sprožil špekulacije, da je tudi sam vstopil na trg kriptovalut. 

Novice Nov škandal v svetu kriptovalut: vplivnež je prodajal "lažne" bitcoine

Kako je Ohanian sploh prišel do vabila na kraljevo poroko?

Ohaniana na poroko neposredno nista povabila ne princ Harry in ne Meghan Markle, temveč je prišel kot spremljevalec teniške superzvezdnice Serene Williams, s katero sta poročena od novembra lani. 

Serena Williams in Alexis Ohanian, ki sta 1. septembra lani dobila hčer Alexis Olympio Ohanian, na poroki Meghan Markle in britanskega princa Harryja. | Foto: Reuters Serena Williams in Alexis Ohanian, ki sta 1. septembra lani dobila hčer Alexis Olympio Ohanian, na poroki Meghan Markle in britanskega princa Harryja. Foto: Reuters

Meghan Markle in Serena Williams sta sicer prijateljici že več kot osem let, kar je precej dlje od trajanja njunih zvez s princem Harryjem oziroma Ohanianom. Leta 2010 sta se spoznali na zabavi ob finalni tekmi lige v ameriškem nogometu NFL (vir). 

Preberite tudi:

kraljeva poroka
Trendi Najbolje oblečeni svatje kraljeve poroke #foto
kraljeva poroka
Trendi Poroka Harryja in Meghan v primerjavi s poroko Williama in Kate
Ne spreglejte