SiolNET. Digisvet Novice
3,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kje je meja med ideologijo in religijo

Švedska cerkev: Greta Thunberg je Kristusova naslednica

3,81

termometer

Greta Thunberg
Greta Thunberg Foto: Reuters

Na svojem profilu družbenega omrežja Twitter je luteranska cerkev Limhamns Kyrka iz mesta Malmö na jugu Švedske mladoletno podnebno aktivistko Greto Thunberg razglasila za Kristusovo naslednico.

Švedska cerkev je prepričana, da so Greta Thunberg in njena dejanja, usmerjenja k varovanju okolja, v današnjem času najzvestejša podoba Kristusa, kar so (sicer že pred časom) zapisali tudi na svojem profilu družbenega omrežja Twitter: " Razglasitev!  Jezus iz Nazareta je zdaj imenoval eno od svojih naslednic, Greto Thunberg."

Cerkev levičarski skrajnež?

Nekateri so v svojih odgovorih to objavo sprejeli z navdušenjem in odobravanjem, toda vsi niso delili tako naklonjenega mnenja. Nasprotniki zatrjujejo, da je opisovanje Grete Thunberg morebitni začetek blasfemije (sramotenja boga), tviteraš Anton Roos pa odgovarja, da se "vedno znova sprašuje, kdaj so švedsko cerkev ugrabili levi skrajneži".

Greta Thunberg Siol Plus Zakaj tako besnite nad Greto Thunberg?

Jesper Lindsten je odgovoril, da "takšno mešanje religije in politike razkriva, da švedska cerkev očitno ni več krščanska," Anton Sauer pa svari pred tistimi, "ki ne razumejo razlike med teologijo in ideologijo", a obenem dodaja, da "nekateri predstavniki cerkva včasih izražajo politična stališča, vendar je napačno reči, da je cerkev levičarski skrajnež".

Greta Thunberg Novice Trump in njegovi zagovorniki se norčujejo iz Grete Thunberg #video Greta Thunberg Novice Greta Thunberg prejemnica letošnje alternativne Nobelove nagrade

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin