SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hitro plačevanje z – uro na zapestju

0

termometer

... a, vsaj za zdaj, le za imetnike kartic Visa in ur Swatch Bellamy v ZDA, Švici in Braziliji, sta napovedala izdelovalec ur Swatch in kartično podjetje Visa.

"Plačaj z zapestjem" je projekt, pravzaprav sistem, s katerim bodo lastniki Swatchove ure Bellamy, ki so obenem imetniki kartic Visa, lahko uporabljali svojo pametno uro s funkcionalnostjo NFC za brezstično plačevanje.

V začetku leta 2016 bo ta funkcionalnost na voljo na vseh prodajnih mestih, ki so ustrezno opremljena za sprejem brezstičnega plačevanja, a le za imetnike kartic Visa v treh državah: v ZDA, Švici in Braziliji.

Švicarski proizvajalec ur ob tem uporabnike ure Bellamy pomirja, da takšno plačevanje ne bo porabljalo električne energije in da zaradi nove funkcionalnosti ne bo treba prej iti do vtičnice. Uri je ime sposodil ameriški pisec Edward Bellamy, ki je (že) leta 1888 v svoji noveli z naslovom Looking Backward 2000–1887 opisal utopičen svet, v katerem bodo kartice nadomestile gotovino – še 40 let zatem tega ni nihče ponovno omenjal. Bellamy pa se tudi izgovori enako kot se v francoščini izgovori bel ami (dober prijatelj), pri čemer so Švicarji ob izbiri imena prav tako videli simbolni pomen. Uro Swatch Bellamy so sicer premierno predstavili oktobra na Kitajskem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin